Kiállítás a palotában

BAJA A Bácskai Kultúrpalotában március 14-én nyílt meg az Ars Pictura című kiállítás. Szabó B. László bácsalmási hobbiművész olajfestményeit tekinthették meg a látogatók. Az eseményen a Bajai Liszt Ferenc AMI növendékei játszottak. Az április 3-ig megtekinthető alkotások között láthatunk tájképeket, csendéleteket, enteriőröket, valamint portrékat. 

Eső nehezítheti a közlekedést!

TÉL Az elmúlt napok tavaszias időjárása után rövid időre visszatér a tél, az ország északi és nyugati területein ráadásul szombaton és vasárnap az intenzív havazást viharos széllökések kísérhetik. Egyes térségekben hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők, sőt, keleten és délen fagyott vagy ónos eső is várható. A Magyar Közút Zrt. még hétfőn meghosszabbította a téli üzemeltetési időszakát, így a következő napokban is mintegy 700 munkagéppel végzi folyamatosan a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáit.

Lángok ifjú őrzői

Az ünnep előestéje ezúttal is úgy zajlott le Baján, ahogyan húsz éve mindig: március 14-e hagyományosan a fáklyás felvonulás ideje. Két évtizeddel ezelőtt, az 1848-as események 150. évfordulóján szervezett először ünnepi felvonulást Czifra Erika és Mihálovics Ferenc, és ez a szokás ma is él, ha az útvonal némiképp módosult is az évek folyamán.

„Hazám, keresztény Európa”

NEMZETI ÜNNEP Meghitt ünneplésre gyűltek össze a bajaiak március 15-én, az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján a Petőfi-szigetben.

Nem számolják fel az önkormányzatokat

Félreértésen alapuló álhírnek nevezte Dukai Miklós önkormányzatokért felelős helyettes államtitkár azt a nemrég szárnyra kapott híresztelést, amely szerint a kormány a 2 ezer lélekszám alatti települések számára nem engedélyezne önálló polgármestert és képviselő-testületet.

Jó helyen az idősek

SÜKÖSD Teljesen felújított szociális otthonba költözhetnek be az idősek Sükösdön: a Borostyán Gondozóházként március 14-én átadott intézményt a település a 2016 végén nyert belügyminisztériumi támogatásból vásárolta meg és újította fel. Az átadás ünnepére a település vezetőin kívül az otthon lakói és a hozzátartozók is összegyűltek.

Lovagkereszt érdemrend

KITÜNTETÉS A Gemenc Zrt. vezérigazgató-helyettese, Kovácsné Schulteisz Margit részére Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta szakmai életútja, az állami erdőgazdálkodás reorganizációjában, az ágazat társadalmi elfogadottságának emelésében betöltött szerepe elismeréseként. A kitüntetést március 13-án adták át a Földművelésügyi Minisztériumban. 

Jó borok, nemzetközi érmek

KOCH –PINCÉSZET Több nemzetközi versenyen is kitüntették a Koch-pincészet hajós-bajai és villányi borait.

Véget ér a teremszezon

KISPÁLYA Az ünnepi hétvégén véget ér a városi teremlabdarúgó bajnokság. A három osztályban zajló pontvadászat november eleje óta tart, a záró mérkőzések előtt már valamennyi bajnoki cím gazdára talált.

A változó időjárás hatásai

MÉHÉSZET Közgyűlést tartott március 12-én a Baja és Körzete Méhész Klub Egyesület. Az elnökség beszámolt az elmúlt évről, majd egyeztették az idei programokat. Előadónak az ismert meteorológust, Németh Lajost hívták meg. Hangsúlyozta, a természet megtévedt, hazánk délebbre tolódott a térképen.

Városszerte dolgoznak

ÚTJAVÍTÁS A kedvező időjárásnak köszönhetően a Kommunális Kft. márciusban hozzálátott a kátyúk eltüntetéséhez Baján. A most alkalmazott technológia nem jelent hosszú távú megoldást, de átmenetileg járhatóbbá teszi a városi utakat. Sajnos, a február végi mínuszok a Baja környéki főutakat sem kímélték, itt a Magyar Közút Zrt. munkatársai dolgoznak.

Kárpátaljáról a Szent Lászlóba

KAPCSOLAT Kárpátaljáról érkeztek vendégek a Szent László ÁMK-ba, a Délvidék legnagyobb egyházi iskolájába március 13-án. A Nagyberegi Református Líceum 11 osztályosai és kísérőik 3 tanórát töltött az intézményben. A fiatalok számára szervezett programok között kiemelt helyen szerepelt az intézménylátogatás.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*