Ismét a segítésé a főszerep

Huszonkét középiskolás diák vesz részt idén a Rotary Club Baja által ötödik éve meghirdetett Tapintható-Láthatatlan elnevezésű segítő projektben. A program lényege, hogy az előzőleg a feladatra felkészített és érzékenyített fiatalok segítséget nyújtanak vak, gyengénlátó, mozgássérült vagy valamilyen enyhébb fogyatékkal élő felnőtteknek.

Összetartó települések

DUNAFALVA Az összetartást ünnepelték november 17-én. Dunafalva Szeremlével tart fenn önkormányzati hivatalt, a két község között mára hagyománnyá vált a közös ünneplés.

Kell a jól képzett munkaerő!

BÁNYAI Baja legértékesebb helyén áll az iskola, melynek felújítása szükséges és hasznos volt, köszöntötte a megjelenteket Horváth Anett tagintézmény-vezető az ünnepélyes átadáson.

Zágrábba költözött a gemenci erdő

FOTÓ Különleges kiállítás látható Zágrábban. A Nagygyörgy Sándor hagyatékából származó képek az Alsó-Duna-völgy tájegységeit, Gemenc egyedülálló világát mutatják be. A tárlatot Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője nyitotta meg november 17.

Ösztönzik az anyatejes táplálást

Fontos, hogy a várandós anyák már szülést megelőzői időszakban is tisztában legyenek az anyatejes táplálás jelentőségével, valamint ennek módszereivel és lehetőségeivel. Ebben nagy szerepet játszanak a szakemberek, így a terhesgondozást, majd később a család kísérését végző védőnők.

Száznál több migráns egy nap alatt

BÁCS-KISKUN Az elmúlt 24 órában összesen 114 migránst tartóztattak fel a déli határszélen, tudatta a megyei főkapitányság sajtószolgálata.

Részleges erdőlátogatási tilalom

VADÁSZAT A Gemenc Zrt. novemberben, a kezelésében levő erdőterület bizonyos részein a balesetveszély elkerülése érdekében egy napos részleges erdőlátogatási korlátozásokat rendel el.

Földalatti értékek

ROOSEVELT TÉR Az 1840-es tűzvész nyomaira bukkantak a bajai múzeum szakemberei a tér felújítása során, a régészeti ellenőrzés közben. Csuvár-Andrási Réka, a bajai Türr István Múzeum régésze elmondta: a tér középső metszetében találták azt a sötétebb foltot, ami felkeltette az érdeklődésüket.

Pongó Martin hazatért

KOSÁRLABDA Nevelőegyesületében, a Bajai Bácska FKE B csoportos csapatában folytatja pályafutását a 25 éves Pongó Martin. A hét éve Kecskeméten kosárlabdázó, egykori válogatott kerettag játékos a civil életére is koncentrál a jövőben.

Kínában élő iskolanővérek

ISKOLANŐVÉREK Felszentelték a Szent Mártontól Szent Cecíliáig elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Szent László ÁMK iskolakápolna új oltárát és stációképeit. A november 14-i közös szentmisét követően Dávid M. Bernadette általános főnöknő tartott előadást a Kalocsai Iskolanővérek Társulatának kínai missziójáról a Kelemen Márton Könyvtárteremben. (Damingban van a társulat kínai missziójának központja.)

Bajáról is fölszáll a páva

Sikeresen szerepelt a területi válogatón, így bejutott a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny televíziós elődöntőjébe a Danubia Tamburazenekar.

Hatékony az új lombszívó

Idén 15 milliós fejlesztési alapból gazdálkodhatott a bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.: az összegből több nagyobb berendezést is sikerült beszerezni – tájékozatott Korsós János ügyvezető igazgató.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*