Elfogyott a rizses hús

Bácskai rizses hús és fahéjas csiga: ezzel a menüvel várták a nehézsorsúakat január 17-én, szerdán a belvárosi Közösségi Házban, az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. hagyományos melegétel-osztásán.

A Sétatérről jöttek

Baján is bemutatkozott – a Múzeumbarátok Köre Alapítvány meghívására – a kolozsvári Sétatér Kulturális Egyesület: január 16-án, kedden a Türr István Múzeum főépületének emeleti kiállítótermét zsúfolásig megtöltötték az erdélyi irodalom iránt érdeklődők. Házigazdaként Gscheidt Szilvia köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve: ezt az estét ajándékba adja a Nemzeti Kulturális Alap mindazok településeknek, ahol igény mutatkozik az erdélyi irodalmi élet megismerésére.

Ökumenikus imahét

Hagyományos ökumenikus imahétre várják a híveket Baján, január 22-27. között, a következő rend szerint:
 
Január 22., hétfő, 18 óra: a baptista templomban (Kádár utca) igét hirdet Bán Béla református lelkipásztor.
Január 23., kedd, 18 óra: a Barátok templomában (Bartók utca) igét hirdet Feczák László görögkatolikus lelkipásztor.
Január 24., szerda, 18 óra: az evangélikus templomban (Széchenyi utca) igét hirdet hirdető Schindler Mátyás római katolikus plébános.
Január 25., csütörtök, 18 óra: a Belvárosi templomban (Szent Imre tér) igét hirdet Unyi Anikó evangélikus lelkipásztor.
Január 26., péntek, 18 óra: a református templomban (Deák Ferenc utca) igét hirdet Binszki József római katolikus plébános.
Január 27., szombat, 17 óra: a református templomban igét hirdet Beke László baptista lelkipásztor.

Illegális migránsok

HERCEGSZÁNTÓ Jogellenesen próbált bejutni Magyarországra 23 illegális migráns szerdán hajnalban, tudatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Újabb díjat nyert az Axiál

GAZDASÁG Az Axiál Kft. dombóvári kollégái január 12-én, péntek este vették át a korábban már beharangozott Service Award Agrartechnik díjat. A ceremónia ünnepélyes keretek között a Német Mezőgazdasági Napokon zajlott Würzburgban.

Aktuális kérdések, megnyugtató válaszok

Több éve jól működő gyakorlat, hogy a városvezetés kerekasztal-beszélgetésre hívja azon civil szervezetek, egyesületek és klubok vezetőit, amelyek tagsága vagy kedvezményezettjeinek köre érinti az idős korosztályt. Január 16-án, kedd délelőtt a polgármesteri hivatal üdülőjében megtartott rendezvényen ismét több ilyen csoport képviselete vett részt.

Ismét Zsigó Róbert a jelölt

Döntött a Fidesz-KDNP az országgyűlési képviselőkről. Január 16-án, kedden kiderült, kik indulhatnak a párt színeiben a 106 egyéni választókerületben. A bajai jelölt esetében nem merült fel kétség, az Országos Választmány ismét úgy határozott, hogy a térség jelenlegi képviselőjének, Zsigó Róbertnek szavaz bizalmat a megye 6. számú választókerületében. A jobboldali és ellenzéki szavazók körében is népszerű Zsigó Róbert sikeresen képviseli a bácskaiak érdekeit Budapesten, eredményes munkáját újból jelöltséggel ismerte el a Fidesz-KDNP választmánya. 

Beköszöntött a téli sportok szezonja

Hétfőn reggel Baját is elérte az idei tél első havazása. Délelőtt vékony hóréteg fedte a várost,  a környező országokban viszont már több hete sportolásra alkalmas hó hullott a hegyekben. Évről évre több bajai csatolja fel a léceket, hogy hódoljon a téli sportoknak. Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország vagy éppen Bosznia-Hercegovina.

Élmezőnyben a bajai klub

JUDO Története legjobb eredményét érte el az éves egyesületi rangsorban a Mogyi Bajai Judo Club. A bajaiak a 2017-es esztendő eredményei alapján az ötödik helyen zártak a több mint 120 klubot felvonultató pontversenyben. A BJC több nagy egyesületet is maga mögé utasított 2017-ben.

Óvatosan az utakon!

Téliesre váltott az időjárás hétfő hajnalban. Bár a hétvégéhez közeledve ismét enyhülés következik, szerdáig maradnak az éjszakai mínuszok. Napközben erős széllökések és ónos eső is várható, így aki teheti, ne most induljon hosszú útra.

Ismét hódítanak a muzsikus lelkek

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy harmadik koncertet is beiktatott műsorába a Rábl Színpad és Zenei Közösség. A Mi muzsikus lelkek című produkció január 19-i és 20-i, este 7 órás előadására pillanatok alatt elfogytak a jegyek, ezért a csapat úgy döntött, újráz egyet, és szombat du. 4 órára is meghirdet egy alkalmat. Mindez azt bizonyítja: bőven van igény ezekre a népszerű, könnyed, régi korok hangulatát idéző slágerekre. Így gondolja ezt Dely Géza művészeti vezető is.

Beindultak a régiós edzések Baján

JUDO Régiós edzést tartottak január 11-én, csütörtökön este a Mogyi Bajai Judo Club edzőtermében. A kezdeményezést évekkel ezelőtt indították útjára: ennek keretében kéthetente több egyesület közösen készül a Vasvári Pál utcában. A régiós edzés legnagyobb előnye, hogy változatosságot tudnak csempészni a sportolók felkészülésébe.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*