Gyermeknapra plüssajándék

Gyermeknap alkalmából gyűjtött plüssjátékokat a Bajai Szent Rókus Kórház gyermekosztályán gyógyuló kis betegek számára az Eötvös József Főiskola Hallgatói Önkormányzata (HÖK).

A legjobb borok

VERSENY A Duna Borrégió legkiválóbb borászainak termékét bírálta a zsűri május 26-án Baján. Amint arról már beszámoltunk, a Turisztikai Központban rendezték meg a borversenyt, melyen megválasztották a térség, a megye és a régió borát. 179 minta érkezett a három borvidékről. A hajós-bajai 86, a kunsági 65, míg a csongrádi 28 tétellel nevezett. 100 pontos rendszerben bírált a hat zsűri.

Krizsán ötödik lett

BIRKÓZÁS Zalaegerszegen 160 birkózó részvételével rendezték meg május 13-án a Diák II-es kötöttfogású országos bajnokságot. A Mogyi Bajai Birkózó Club három versenyzője a korábbi területi versenyeket megnyerve jutott az országos döntőbe. Eredmények: Gregus Barnabás (46 kg) 5. hely, Novák Norbert (29 kg) 8. hely, Szőke András (38 kg) 14. hely.

Ovifoci Kupa 2017

Az újvárosi óvodában több mint 10 éve megrendezzük az éves focibajnokságot. 2014-ben hoztuk létre a Mozgásfejlesztő munkacsoportot, melyben mind a 4 tagóvoda képviselteti magát. Célunk az egészséges életmód alakítása, a gyermekek motiváltságának megteremtése a mozgás iránt és a tehetséggondozás.

Természeti szépségek és csodák

Nem fog csalódni, aki ebben a csodás nyári időszakban vízitúrára indul! A csanádi Rév- Csárdánál kenuba szállva, a Rezét irányába indulva páratlan természeti csodákban lehet gyönyörködni.

Kalocsán táncoltak

A Danubia AMI népzene tanszák kalocsai tagozata május 27-én, szombaton tartotta tanévzáró műsorát az Érseki kert szabadtéri színpadán.

Finomságmustra: újabb kitűnő bácskai termékek

KULTÚRPALOTA Kitűnő hangulatban zajlott az V. Bácskai Nap május 27-én, szombaton a Bácskai Kultúrpalotában. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai képviseletének rendezvénye ötödik alkalommal hívta össze a környékbeli kistermelőket, alkalmat kínálva számukra a bemutatkozásra, ismerkedésre, az érdeklődőknek pedig a kóstolgatásra, szórakozásra, a minél jobb minőségű termékekkel és azokat készítőkkel való találkozásra.

Kicsik és kerekek

GYEREKNAP Nem panaszkodhattak a II. Kismotor és Gyermekbicikli Olimpia szervezői: idén is legalább akkorának bizonyult az érdeklődés, mint tavaly, az első ilyen jellegű rendezvényen. Ezúttal is több tucat család látogatott ki gyermeknapon, május 28-án, vasárnap délután a III. Béla Gimnázium és a belvárosi templom közötti térre.

Istenre és egymásra találva

ZSINAGÓGA Ne engedjük eluralkodni magunkon az apátiát – hangzott el május 28-án, vasárnap délelőtt a bajai zsinagógában, a hagyományos holokauszt emléknapon. Az imádság házában működő Ady Endre Városi Könyvtár nevében Zalavári László igazgató üdvözölte az egybegyűlteket, kiemelve: 73 éve, 1944. május 28-án hurcolták el Baja és a környék zsidóságát a haláltáborokba.

„Emberek vagyunk, újra magyarok!”

ÜNNEP Ragyogó napsütésben emlékeztek meg Baján azokról a magyar katonákról és civilekről, akik életüket áldozták Magyarországért: mintegy kéttucatnyi ünneplő gyűlt egybe a Hősök Napján, május utolsó vasárnapján (28-án) délelőtt a Déri-kertben, a felújított Büszkeségpontnál. Műsorral ezúttal a Rábl Színpad és Zenei Közösség három tagja, Magdali Anna, Somogyi Júlia és Schoblocher Anna készült, a magyar költészet klasszikusainak alkalomhoz illő gondolataiból válogatva.

Új módszerek a kezelésben

A diabétesz újfajta kezelési módszereivel ismerkedhettek a különféle szakorvosok a Baján május 26-27-én megtartott hagyományos konferencián. A tizenkettedik alkalommal megszervezett rendezvénynek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Bajcsy-Zsilinszky utcai épülete adott otthont, összesen 255 regisztrált résztvevővel. A szervező bajai Szent Rókus Kórház nevében dr. Nyirat Gábor belgyógyász köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve: a rangos rendezvényen 18 egyetemi tanár vesz részt.

Baja, bor, hal, péntek

TESTVÉRVÁROS A Marosvásárhelyi Napok keretében a péntek Bajáról szólt a polgármesteri hivatal és a Fiatalok Erdélyért Egyesület szervezésében.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2016.

Jánoska-eresztés
Szezonnyitó Strandfesztivál
Motorcsónak Eb-Vb
21. Bajai Halfőző Fesztivál
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*