Bajaszentistván készül az idényre

A néhány hét múlva kezdődő bajnoki idényben a megyei harmadosztályban szereplő Bajaszentistván lesz a város egyetlen felnőtt labdarúgó csapata. A BLSE már korábban bejelentette, hogy ősztől nem versenyeztet felnőtt gárdát, de a szentistvániakról is több pletyka keringett a városban a klub megszűnése kapcsán.

Vihar után is versenyben

A viharkárok nyomai nem befolyásolhatják a Virágos Magyarországért mozgalom zsűrizési munkálatait – biztosítottak mindenkit a szakemberek, akik július 27-én, csütörtök délelőtt érkeztek Bajára. Városunk már több mint tíz éve nevez a nemes versengésre, ahol kiválasztják és díjazzák az ország legszebb, legtöbb zöldfelülettel rendelkező településeit.

Kórházi díjak Baján

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át a bajai kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának szakdolgozói kollektívája. Az országos Semmelweis-napon Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át az egészségügyi kitüntetéseket. A Bajai Szent Rókus Kórház fejlődéséért Batthyány-Strattmann László-díjban részesült dr. Tóth Gábor főigazgató.

Új iskolaigazgatók

Augusztus közepén hivatalosan is kinevezik azokat a bajai iskolaigazgatókat, akiknek pályázatát az áprilisi testületi ülésen támogatták. Március végén több bajai igazgatói állást is meghirdettek a városban, a végső döntést azonban a minisztériumban mondják ki ez ügyben.

Örömzene a víziszínpadon

Tiszta, meleg időjárás várható augusztus 4-én, pénteken. És hogy ennek miért örülhetünk előre is? Mert a Bajai Fiatalok Színháza és a Baja Marketing Kft. Musical Night címmel hangulatos koncertet kínál aznap este, 20.30-tól a víziszínpadon, meglepetésekkel és sztárvendégekkel. Ottmár Attila, a BaFiSz művészeti vezetője elöljáróban arról biztosított: igazi öröméneklésnek lehetünk majd tanúi.

Edzőtáborban jártak, vizsgáztak

Nyári nemzetközi edzőtáborban járt Kern Róbert. A bajai kyokushin karatékák mestere egy fővárosi tanítványával utazott Lengyelországba, ahol napokon át színvonalas munkát végeztek.

Értékes alkotások születtek

Idén is megszervezte hagyományos nemzetközi művésztelepét a Caffart Képzőművészeti Egyesület. Az alkotók ismét Baján töltöttek el egy hetet, amihez az Eötvös József Főiskola biztosította helyszínt.

Az ovik sem úszták meg

A Bajai Óvodaigazgatóság kilenc telephelyén is megtörtént a viharkárok felmérése. Makida Lászlóné intézményvezető-helyettes jelezte: több épület is károkat szenvedett.

Vigyázzunk a vízben!

A bajaiak kedvenc évszaka a nyár, hiszen a természet bőkezűen bánt az itt élőkkel a természetes vizeket illetően. Az elmúlt években azonban sokan kerültek életveszélyes helyzetbe, mert nem ismerték vagy figyelmen kívül hagyták a vízi közlekedés írott és íratlan szabályait. A bajai vízi-rendőrség éppen ezért ismét felhívást intéz az itt élők számára a balesetek megelőzése érdekében.

Két bölcsődében esett kár

A Bajai Egyesített Bölcsődék nevében Kiss Tiborné intézményvezető tett jelentést a viharkárokról. Eszerint az I. sz. Bölcsőde (Kodály Z. u. 29.) esetében a lapostető egy részén a bádog szegélyt felszakította a szél.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*