Megkezdődött a Művészeti Hét

MŰVÉSZETI HÉT Egész héten át tartó színvonalas programokkal várja a zenekedvelőket a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola: a március 6-án, hétfőn elkezdődött hagyományos Művészeti Hét rendezvénysorozata lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők betekintsenek az iskola különféle tevékenységeibe.
2017. márc. 07. 0 comment
Megkezdődött a Művészeti Hét Megkezdődött a Művészeti Hét
A program hétfőn a Bácskai Kultúrpalota dísztermében tanári hangversennyel kezdődött. Huzsvay György, a Liszt Ferenc AMI igazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte: a tavasz közeledtével az intézmény minden évben bemutatja szakmai erősségeit, ugyanakkor a város zenebarátait is megörvendezteti rendkívüli programokkal. Az idei hét különleges koncerteket kínál: az iskolában tanító és tanuló, vagy innen pályát kezdő zenészek fellépését, közös hangversenyt a labini zeneiskolával, szolfézs- és népdaléneklési találkozót, magánénekes versenyt, valamint különféle hangszer- és műhelybemutatókat, szakmai találkozókat, előadásokat. – Mindezek reményeink szerint maradandó pillanatokat és élményeket jelentenek majd az értő közönségnek – fogalmazott az igazgató-helyettes.
A heti részletes programot Pethő Attila ismertette, aki szokás szerint a műsorvezetői és időnként a zongorakíséret tisztét is ellátta. Felhívta a figyelmet arra is: 1967. március 6-án hunyt el Kodály Zoltán, és bár a koncert ezúttal nem tartalmazott Kodály-darabot, szellemisége mégis az ötven éve távozott zeneszerzőt idézi. A nagy klasszikusokból és kortárs zeneszerzők műveiből összeállított repertoár alkalmat kínált a fellépő pedagógusoknak, hogy tudásuk legjavából nyújtsanak ízelítőt, ezúttal nem tanítványaik támogatójaként, hanem előadóművészként. Hangszerek széles skálája szólalt meg, Hardy-Horváth Mária énekelt, és ez alkalomból bemutatkozott a Misstiq Duo is: Szőke Noémi (szopránszaxofon) és Széchényi Hilda (gordonka) hamarosan ismét hallható lesz városunkban, a Csodálatos Baja fesztiválsorozat részeként is.
Sándor Boglárka

http://www.baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/5441-megkezdodott-a-muveszeti-het

Közzétette: Baja város honlapja – 2017. március 7.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*