Medvehagymára vadásznak

Itt a medvehagyma szezon. Az erdőkben megjelentek a gyűjtők, de a piacokon is kapható már a gyógynövény. Idén is kijelöltek kíméleti területeket, ahol tilos a kereskedelmi célú szüretelés.
2017. márc. 07. 0 comment
Megkezdődött a medvehagyma szezon Megkezdődött a medvehagyma szezon
Megkezdődött a medvehagyma szezon, a Mecsek lankáit lassan ellepi a gyógynövény. Fontos tudni, hogy állami erdőben, nem védett területen mindenki csak saját szükségleteinek megfelelő mennyiségben gyűjthet medvehagymát külön engedély nélkül. Legfeljebb fejenként napi két kilót. Ha valaki ennél többet szedne, azt csak az erdőgazdálkodó engedélyével teheti.
Védett területen viszont a természetvédelmi hatóság engedélye is szükséges. Ugyanakkor a fokozottan védett területek mellett külön kíméleti területeket is kijelöltek. Ezeken egyáltalán nincs lehetőség a kereskedelmi célú gyűjtésre. A Nyugat-, illetve Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet egyes területeinek pihentetése a korábbi évek intenzív gyűjtési igénybevétele során, elsősorban a különböző védett növények letaposásával okozott károsítás miatt szükséges.
Ha valaki a szükséges engedélyek nélkül gyűjt nagyobb mennyiséget, feljelentésre és bírságra is számíthat.
Mint köztudott, 2005 óta a hóvirág védett növény, gyűjtése és árusítása tilos. Medvehagyma gyűjtés közben fontos arra is ügyelni, hogy a zacskóba ne keveredjen a hóvirág levele, hiszen az nemcsak keserű, de mérgező is. 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*