Csak semmi pánik!

KANYARÓ Sokan kutatták fel gyermekük oltási könyvét az elmúlt napokban. Nézték, vajon kapott a kicsi kanyaró elleni védőoltásokat vagy sem. Ugyanis a szakemberek szerint, akik megkapták a védőoltást, biztonságban vannak.
2017. márc. 08. 0 comment
Akik betegekkel foglalkoznak, nagyobb veszélynek vannak kitéve (illusztráció) Akik betegekkel foglalkoznak, nagyobb veszélynek vannak kitéve (illusztráció)
Általános tünetekkel, étvágytalansággal, fejfájással és hurutos tünetekkel jelentkezik a kanyaróvírus. Magyarországon évekkel ezelőtt mutatták ki utoljára a fertőzést, az elmúlt héten azonban több esetben is jelentkeztek a vírusra utaló jelek Csongrád megyében. A cseppfertőzéssel terjedő betegség influenzaszerű tünetei miatt egy ideig észrevétlen, a vírusra jellemző bőrkiütés is csak a 14. nap után jelenik meg a betegen.
Dr. Matán Eszter bajai háziorvos: „A betegség azért veszélyes, mert nagyon súlyos szövődményei lehetnek. A két legsúlyosabb a tüdőgyulladás és az agyhártyagyulladás.” A szakorvos hozzátette: a fertőzés tüneti kezeléssel, láz- és fájdalomcsillapítással történik.
Dr. Mészáros Endre infektológus a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet. A gyermekek tizenöt hónapos korban, majd 11-12 évesen kapják meg. „Kétszer kapunk oltást gyerekkorunkban. Oltási naptár is van. Megbízhatóak az oltóanyagaink, megvédenek a betegségtől. Akkor lehet mégis kanyaróra számítani, ha valaki nem itt nőtt fel, hanem betelepült, esetleg más ok miatt nem kapott oltást”, mondta a Baja Szent Rókus Kórház vezető főorvosa.
Az elmúlt héten az ország keleti felében, Csongrád megyében mutatták ki egészségügyi dolgozók szervezetében a kanyaróvírust. Szakemberek elmondták: akik betegekkel foglalkoznak, nagyobb veszélynek vannak kitéve. Hangsúlyozták, nincs ok pánikra, hiszen aki már megkapta a védőoltást, illetve aki gyermekkorában átesett a betegségen, azt nem fenyegeti a fertőződés veszélye. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*