Ízelítő a horvát virtusból

MŰVÉSZETI HÉT Testvérvárosi és testvériskolai vendégszerepléssel folytatódott a Liszt Ferenc AMI Művészeti Hetének koncertsorozata: március 7-én, kedd délután a Turisztikai Központ adott otthont a labini Matka Brajse Rasama Alapfokú Művészeti Iskola és a bajai vendéglátók közös hangversenyének.
2017. márc. 08. 0 comment
Fotók: Kelemen Áron Fotók: Kelemen Áron
Az önkormányzat nevében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester köszöntötte két nyelven a több mint tíz éve testvérváros Labin küldöttségét. – Városvezetőként megnyugtató látni, hogy az a kapcsolat, amely egy íróasztal mellett, két alásírással indult útjára, önálló életre kel, új tartalommal telik meg – mondta az elöljáró, idézve Pablo Picasso meglátását, miszerint minden gyermek művész, a kérdés csak az, hogyan őrizze meg ezt a képességét felnőtt korában is. – Azok a pedagógusok, akik ebben a két intézményben dolgoznak, azon munkálkodnak, hogy a fellépő kis művészek felnőttként is szeressék, műveljék a zenét. A zene nem ismer határokat, a közös muzsikálás öröme közel hoz minket egymáshoz – fejtette ki az alpolgármester. Az önkormányzat és a Liszt Ferenc AMI is ajándékot adott át a labini küldöttségnek, akik viszonozták a gesztust.
A köszöntések után a muzsika vette át a főszerepet, a Liszt Ferenc AMI hangszeres diákjai szólóban, duóban, kvartettben, kvintettben is megmutatkoztak, klasszikus és könnyedebb dallamokkal.  Majd a horvát testvériskola zenekara vette át a képzeletbeli pódiumot, bebizonyítva, mennyire magával ragadó tud lenni az ismert popslágerek szimfonikus feldolgozása. Tomislav Novak karmester stílusa is felkeltette a figyelmet, de külön ki kell emelni az ifjú szólistát is, aki mintha Zvonko Bogdan hagyományait követné, úgy csengett a hangja a horvát népzenei blokknál. A zenekarhoz csatlakozó kórus is ugyanazt a tüzet közvetítette, így a közönség igazi horvát virtusból kaphatott ízelítőt (amit nagy tetszéssel fogadott). A koncert második részében ismét a vendéglátóké volt a terep, ezúttal magyar népzenéből és táncból nyújtottak át egy csokorravalót: Székelyföldtől a Kalotaszegen át Moldváig mindenféle tájegység muzsikáját és tánclépéseit varázsolták a Turisztikai Központba.
Sándor Boglárka

Fotók: Kelemen Áron http://baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/5451-izelito-a-horvat-virtusbol

Közzétette: Baja város honlapja – 2017. március 8.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*