Hamarosan nyit a Lélek Központ

Jó lenne lelkünk egészségére is legalább annyit áldozni, mint amennyit nem sajnálunk a test karbantartására – ez a gondolat és a mögötte lévő tapasztalás hívta életre a Lélek Központot, amely néhány napon belül nyitja meg kapuit Baján, a Mártonszállási úton. Alapítója Kuzman Mónika, valamint Lovas Szabolcs, aki jelenleg Budapesten emberi erőforrás szakon tanul, egyesületet vezet és előadásokat tart, de nagy álma, hogy a bajai és környéki emberek számára is elérhetővé tegye a személyiségfejlesztés különféle lehetőségeit.
2017. márc. 09. 0 comment
Sokakat vonzott a nyitó előadás Sokakat vonzott a nyitó előadás
Lovas Szabolcs már kisgyermekként szívesen bűvészkedett, később mentalizmussal kezdett foglalkozni. – Rájöttem: fontos szerepet játszik az életemben a másokkal való kapcsolatteremtés és kommunikáció. Elkezdtem érdeklődni a pszichológia iránt, tanulmányaimat is emberi erőforrás területen végzem. Budapesten nagyon sokféle lehetőséget kínálnak, és az emberekben is nagy az igény és az érdeklődés. Szerintem Baján is mindig megvolt a spirituális igény az emberekben, ezért találtuk ki Kuzman Mónikával, hogy alakítsunk ki egy állandó helyet, ahová elismert szakembereket hívhatunk meg – idézi fel az alapötletet Lovas Szabolcs. Mint mondja: fontos lenne, hogy a vidékieknek ne kelljen felutazniuk a fővárosba, ha segítségre van szükségük lelki fejlődés terén. Ennek érdekében többféle programot is kínálnak majd a központban: egyéni terápiát (tanácsadást, képzéseket), csoportos foglalkozásokat és tréningeket, valamint különféle szaktekintélyek mindenki számára nyilvános előadását.
Nagy sikert aratott az első ilyen jellegű kezdeményezésük is: március 3-án meghívásukra Baján tartott előadást Carla Galli személyiségfejlesztő-tréner. – Először csak 50 széket vittünk be a terembe, de olyan sokan érkeztek, hogy végül száz székkel zártuk. Carla elöljáróban feltette a kérdést a közönségnek: ki az, aki miatta jött el? Mindössze hárman jelentkeztek, ami számunkra szintén azt jelzi: az emberekben erős a vágy a fejlődésre, hiszen ebben az esetben is a téma vonzotta őket, nem az előadó. Ráadásul a közönségnek legalább egyharmada vidékről érkezett. További fővárosi szakembereket is rendszeresen hívunk majd, tréningeket tartani, előadni. Szeretnénk tartani azt a formát, ahogyan Carlával kezdtük: kérdezgettem a sikerről, de nem általánosságban beszélt, hanem a saját tapasztalatai, megélései alapján. Végezetül volt egy rövid gyakorlat, amelyben minden jelenlévő részt tudott venni, hármas csoportban. Tartottunk attól, hogy az emberek majd passzívvá válnak, de éppen az ellenkezője történt: önként jelentkeztek, hogy elmeséljék, hogyan élték meg a csoportban a gyakorlatot – meséli a Lélek Központ egyik alapítója. Hozzátette: a központban minden típusú foglalkozásnak és szakembernek meglesz a maga napja, és mindenkit várnak, aki életének bármely területén fejlődni szeretne. Igyekeznek mindezt elérhető áron kínálni. – Tanulmányaim miatt én is sokféle képzésen, tréningen vettem részt. Ezért pontosan tudom: aki egyszer megtapasztalja ezeket az élményeket, az nem fogja sajnálni rá a pénzt, hiszen ez befektetés az ember saját céljai és sikerei érdekében. Lesznek kiscsoportos foglalkozások, család- és párterápiás témákban, ahol egy mediátor vagy coach segítségével lehet keresni a válaszokat a felmerülő kérdésekre. Tervezünk relaxációs csoportot is, heti egy alkalommal másfél órán át, hiszen a lélek ilyen szintű edzése is ugyanannyira fontos, mint a test karbantartása – sorolta a lehetőségeket.
Első programjukra máris várják a jelentkezőket: közkívánatra Carla Galli még ebben a hónapban visszatér Bajára, kétnapos családállítást tartani. – Minden egészséges embernek vannak az életében gátak és elakadások, amelyeket nem tud meglépni. A családállítás ebben segít. Kicsit úgy kell elképzelni, mint egyfajta színházat: az emberek bevisznek magukkal egy-egy problémát a képzeletbeli a színpadra, a szereplőket a vezető, esetünkben Carla jelöli ki. A csoportdinamikai folyamatok olyan megoldásokat állítanak elő, amelyek alapján mindenki ráérez a saját szerepére, így kijön a belső feszültség, új felismerések születnek, vagy olyan új kontextusba kerül a megoldás, amire az ember eddig nem is gondolt. Ez a két nap is nagy változást tud hozni, és sokat segít a csoporttagok között kialakuló bizalmas légkör. Ráadásul Carla foglalkozásain minden résztvevő állít, ez pedig sokkal hatékonyabb, mint ha némelyek csak nézik a többiek munkáját – ismertette a szervező. Akinek felkeltette az érdeklődését a módszer és a Lélek Központ, az bővebb információkért ellátogathat a www.lelekkozpont.com oldalra.
Sándor Boglárka  

Carla Galli és Lovas Szabolcs Baján

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*