Nem tudunk segíteni?

MENTÉS Kenyérmorzsa, halszálka, lenyelhető játékalkatrészek. A baleseti statisztikák szerint az otthon kifejezetten veszélyes terep. 2013-ban például 1760-an haltak meg háztartási balesetben. Háromszor többen, mint a közutakon. A felnőtt lakosság 80 százaléka ugyan tanult valamilyen elsősegélyt, de a statisztikák szerint az emberek többsége nem mer semmit tenni, ha baj van. Inkább másokat kér meg, hogy segítsenek. Reményi László mentőtiszt évek óta szervez Baján tanfolyamokat és iskolai gyakorlatokat.
2017. márc. 09. 0 comment
Reményi László évek óta szervez Baján tanfolyamokat Reményi László évek óta szervez Baján tanfolyamokat
Mint mondta: évente 26 ezren halnak meg hirtelen szívhalálban, az esetek nagy része otthon történik. Továbbá több mint százan halnak meg félrenyeléstől, ez főleg 5 éves kor alatt gyakori. Az esetek többségében gyors és helyes reakcióval segíteni lehetne. A szülők többsége azonban pánikba esik, értékes percek telhetnek el a mentő érkezéséig.
Minden élethelyzetben jó, ha tisztában vagyunk a lehetséges veszélyekkel. Éppen ezért fontos a megelőzés. 25-65 év között vezető halálok a hirtelen szívhalál. Ezt fel kell ismerni és hívni a mentőszolgálatot. De míg kiér, mindent meg kell tenni: például a mellkaskompressziót és lélegeztetést. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*