Az ötödik elem

OKTATÁS Másfél hónapja maradt a végzős diákoknak felkészülni az érettségire. A szakgimnáziumok tanulói idén először tesznek szakmai vizsgát. A kötelező 5. érettségi tantárgy a pedagógusok szerint előnyös lehet a továbbtanulás és a munkavállalás terén.
2017. márc. 09. 0 comment
Idén már kötelező a szakmai érettségi Idén már kötelező a szakmai érettségi
Tavaly év végén jelentek meg a néhány oldalas minta feladatsorok az Oktatási Hivatal honlapján. A szakmacsoportok érettségijének pontos követelményeit decemberben hozták nyilvánosságra. A pedagógusok szerint a legnagyobb változás az, hogy a szóbeli vizsga több tantárgy anyagát öleli fel. A változás a felkészítő tanároknak is kihívást jelent, ugyanakkor szerintük a munkaerő piaci viszonyokhoz jobban illeszkedik ez a képzési forma. A diákoknak pedig több évük van a felkészülésre, hiszen kilencedikes koruktól nagy óraszámban tanulják a szakmát.
A szakmai érettségi egyedüli hátránya az, hogy azoknak a diákoknak is kötelező letenni, akik később nem a középiskolában választott szakmában tanulnak tovább, vagy más területen vállalnak munkát. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*