Szépkorúak mutatták meg, mit tudnak

BÁCSKAI KULTÚRPALOTA Nagy érdeklődés mellett zajlott a VII. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? elődöntője Baján, március 9-én, a Bácskai Kultúrpalotában: 18 helyi és környékbeli produkció mutatkozott be, és mérkőzött meg a jogért, hogy a régiót képviselje a további középdöntőkben és a döntőben.
2017. márc. 09. 0 comment
Fotók: Kelemen Áron Fotók: Kelemen Áron
A rendezvényt hetedik éve szervezi a szegedi HonTravel Kft., amely elsősorban színpadképes produkciókat keres a hajdúszoboszlói döntő három napjára. Baján a versenyzőket Fercsák Róbert polgármester is köszöntötte, hiszen – amint kiemelte – 2017. a kor, a tudás és a bölcsesség tisztelete jegyében az idősek éve, és ehhez igazodnak a városi rendezvények is. – Köszöntő helyett köszönetet szeretnék mondani: köszönöm önöknek, hogy vannak, és olyan jelent teremtettek nekünk, amelynek van jövője. Köszönöm, hogy őrzik a hagyományokat és értékeket, és átadják azokat a következő generációnak – mondta a városvezető.
A szakmai zsűrit Vadaszán Aurélia (a HonTravel Kft. tulajdonosa), Horváth Anikó (a HontTravel Kft. titkára) és Slezák Károlyné (a bajai idősügyi tanács titkára) alkotta, a műsorvezetés tisztét Tóth Dezső látta el.
A fellépők változatos produkciókkal készültek. A környékről több népdalkör és kórus is elhozta dalkincsét, de az énekesek közül többen egyedül is szívesen színpadra álltak. Szívhez szóló versek és vidám jelenetek is elhangzottak, a bátrabbak pedig táncra is perdültek, akár egy-egy tüzes kánkán vagy csacsacsa előadására is vállalkozva. A fellépők mindannyian azt sugallták: fontos, hogy a nyugdíjas évek ne hozzák magukkal a passzivitást, hanem olyan új vagy régi kedvtelések feléledését, amellyel örömet szereznek önmaguknak és másoknak.
A sok kitűnő produkció láttán nem született azonnali döntés: a fellépők hétfőn kapnak értesítést a továbbiakról. Az eredményekre visszatérünk.
Sándor Boglárka  


Fotók: Kelemen Áron http://baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/5456-szepkoruak-mutattak-meg-mit-tudnak

Közzétette: Baja város honlapja – 2017. március 9.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*