Gazdálkodj okosan!

OKTATÁS A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete keretében március 9-én, csütörtökön projektnapot tartottak a Szent László ÁMK-ban. A diákok szituációs feladatokban tapasztalhatták meg, mit jelent addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér.
2017. márc. 10. 0 comment
Gazdálkodás hete az iskolában Gazdálkodás hete az iskolában
Az országos programban az általános- és középiskolásoknak szerveztek interaktív napot, ahol a való élet pénzügyi kérdéseire kaphattak választ. Többek között arra, hogyan kell beosztani egy adott keretet egy hónapra, mondta Hajdók Róbert, az intézmény vezetője. „Azt tapasztaltuk, hogy érettségi után is nagyon kevés pénzügyi ismerete van a diákoknak. Problémát okoz a számlanyitás, nem tudják, mi a bruttó, a nettó, a thm. Ezeket a fogalmakat próbáljuk tisztázni. Komplex feladatot kell megoldani csoportmunkában, a végén értékelik magukat.”
A gyerekek élvezték, hogy csapatokban dolgozhatnak, a számolás is jobban ment életszerű helyzetben. Turi Tünde tanár szerint a diákok ezzel a programmal ízelítőt kapnak, hogyan épül fel egy családi költségvetés. „Vannak, akik tapasztaltabbak és önállóbbak, a többiektől egy kis pluszt kapnak tőlük.”
A diákok pár óra erejéig belecsöppenhettek a felnőttek világába, így a jövőben talán körültekintőbbek lesznek a pénzügyek terén. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*