Éles fordulat az időjárásban

RIASZTÁS Újabb hidegfront vonul át az ország felett, aminek hatására, pár fokos lehűlésre, többfelé csapadékra és erős szélre is készülni kell, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2017. márc. 10. 0 comment
A Sugó-parti kacsáknak nagyjából mindegy milyen az idő és a vízállás Fotó: Géczy Zsolt A Sugó-parti kacsáknak nagyjából mindegy milyen az idő és a vízállás Fotó: Géczy Zsolt
A Duna árad, Bajánál péntekre 3 méter fölé emelkedett. A tetőzést március 15-ére várják 527 centivel. Ami a víz hőmérsékletét illeti, ma (március 10-én) reggel 8 Celsius-fokot mértek a bajai szakaszon.
Figyelem: az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság megyei szervezete és a Baja Marketing Kft. március 24-én (péntek) 16.30 órakor Víz Világnapi Játszóházába várja a gyerekeket a Bácskai Kultúrpalotába.
Ami a hétvége időjárását illeti, az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken napközben elsősorban az ország középső harmadán fordulhat elő több helyen eső, zápor. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Emellett nagy területen erős, északnyugaton akár viharos széllökésekre is készülni kell.
Akár 70 km/órás szél is lehet a Nyugat-Dunántúlon és a Bakony térségében. A leghidegebb órákban plusz 2-7 fok lehet, de az éjszaka első felében az Északi-középhegység völgyeiben gyenge fagy is lehet. Napközben általában 8-11 fokig melegszik a levegő.
Szombaton és vasárnap a többórás napsütés mellett néhol előfordulhat zápor. Szombaton még többfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos a szél, de délutántól mérséklődik a légmozgás. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb 8-12 fok között alakul. Vasárnap a minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan plusz 7-11 fok között alakulnak, olvasható az előrejelzésben. G. Zs./MTI
 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2016.

Jánoska-eresztés
Szezonnyitó Strandfesztivál
Motorcsónak Eb-Vb
21. Bajai Halfőző Fesztivál
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*