Erős mezőnyben énekeltek

KULTÚRPALOTA Hat város (Baja, Bonyhád, Jánoshalma, Kecskemét, Pécs, Salgótarján) zeneiskolájának magánének szakos növendékei vettek részt a IV. Országos Zeneiskolai Kodály Zoltánné Sándor Emma Magánénekes Találkozón és Versenyen március 11-én, Baján, a Bácskai Kultúrpalotában.
2017. márc. 13. 0 comment
A diákok három korcsoportban, valamint kamaraénekben is összemérhették tudásukat és felkészültségüket, amelyet szakmai zsűri – Gulyás Dénes operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója, Dudásné Szécsi Edit magánének-tanár (Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara) és Kővári Judit magánének-tanár (Színház- és Filmművészeti Egyetem) értékelt. Az egész napos verseny és műhelymunkák után a legjobb diákok a délutáni gálakoncert keretében is bemutatkozhattak. A bajai Liszt Ferenc AMI képviseletében két tanuló is remekül szerepelt: Bócsa Glória nívódíjat kapott, Nagy Alma Virág korcsoportjában második helyezést ért el. Különdíjas lett Vajda Zsófia (pécsi Liszt Ferenc AMI), aki ezzel elnyerte a jogot, hogy augusztusban díjmentesen vegyen részt a Luciano Pavarotti Mesterkurzuson.
A zsűri nevében Gulyés Dénes a Baja.hu-nak elmondta: örömmel látta, hogy a versenyzők mindegyike elért már egy színvonalat, és mindegyiküknek érdemes tovább foglalkozniuk ilyen irányú tanulmányokkal. – A legfiatalabb korosztály, a 16 évesek a felnőtté válás és a biológiai érés folyamatának elején tartanak: életkorukhoz képest remek teljesítményt nyújtottak, ami néhány év múlva beérik.

A nagyobbak mezőnyében már evidens módon kiderült, hogy a díjazottak mindegyike alkalmas a pályára, de nagyon sok energiát kell még erre áldozniuk. A harmadik korcsoportban gyakorlatilag érett énekesek, művészek mutatkoztak be, akik  kifejezésben, hangban, énektechnikában már ott tartanak, hogy nyugodtan közönség elé állhatnának nagyszínpadi produkciókban is. Kiváló tehetségekkel találkozhattunk. Fontos, hogy lássuk az arcukon, hogy átélik, átérzik a szöveget, visszatükrözik a benne lévő szenvedélyt, örömet, bánatot, és ezt most sokak esetében felfedezhettük – értékelte az opraénekes. A különdíjas Vajda Zsófia kapcsán elmondta: nála minden adott ahhoz, hogy komoly pályát fusson be. Rajta kívül pedig még legalább öt olyan fiatalt tudna említeni, akikkel szívesen foglalkozna a nyári Luciano Pavarotti Mesterkurzus keretében, ehhez azonban arra lenne szükség, hogy jelentkezzenek szponzorok, akik támogatnák az ifjú művészek részvételét.
Sándor Boglárka 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*