Szárnyas helyett vadhús

GASZTRONÓMIA A madárinfluenza-járvány miatt kialakult piaci helyzet lehetőséget teremt a nyúlhús és vadhús népszerűsítésére. Mivel a kacsa- és a libahús különlegesség a baromfitermékek piacán, az árban megegyező vadhússal vagy nyúlhússal lehetne feltölteni az üres pultokat.
2017. márc. 13. 0 comment
Egészséges a vadhús és a nyúlhús is Egészséges a vadhús és a nyúlhús is
A kifejezetten vadhúsokat forgalmazó bajai Bácska Vadker Kft. üzletében évek óta nagy a kereslet a különlegesnek számító termékek iránt. Tuchardt Erika ügyvezető elmondta: már éttermek is megkeresték, hogy itt vásároljanak. De otthonra is érdemes vadhúst venni, ha valaki új ízekre vágyik. „Egészséges étel a vadhús, nincs antibiotikummal kezelve. Elkészítése egyszerű, a megszokottakhoz képest a boróka és a babérlevél lehet fontos fűszer.”
A másik alternatívát a nyúlhús jelenti a szaktárca szerint, mely népszerűsítő kampányt indított a Nyúl Terméktanáccsal. Juráskó Róbert, a terméktanács elnöke kérdésünkre elmondta, a nyúlhúsnak mindössze 2-3 százaléka marad itthon, a többi külföldi boltokba kerül. Pedig könnyen emészthető, nagyon egészséges magas fehérje- és alacsony zsírtartalma miatt. Külföldön hetente van az asztalon, míg itthon évente egyszer. Ezen szeretnének változtatni. „Célunk a nyúlhús népszerűsítése. Továbbá szeretnénk újabb piacot találni, minden nyúlhúst értékesíthessünk.”
A szervezet elnöke hozzátette: szeretnék elérni, hogy a nyúlhús bekerüljön minden kereskedelmi egységbe, a megfelelő kategóriájú, ám még elérhető árú húsok közé. Egész nyúl esetében a kétezer forint körüli szintet tartják elfogadhatónak, ami hozzávetőlegesen megegyezik a kacsahús árával. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*