Óvoda és iskola között

OKTATÁS Zajlik az új Nemzeti Alaptanterv szakmai egyeztetése. A köznevelési kerekasztal felvetését támogatja a kormány: 2019-től bevezetnék a kilencedik osztályt az általános iskolákban.
2017. márc. 13. 0 comment
Következik a kilencedik elem? Következik a kilencedik elem?
Az eredményes iskolai munkához testi, lelki és szociális érettség egyaránt szükséges. Az óvodában a gyerekeknek nagycsoportos korukig el kell jutniuk oda, hogy 20-30 perces foglalkozáson egy helyben ülve dolgozzanak fel témákat. Az iskolaérettséghez hozzátartozik a közösségi nevelés, ami az érzelmi, szociális területeket érinti, az anyanyelv és az értelmi képességek fejlesztése, valamint a téri tájékozottság is.
A köznevelési kerekasztal szakmai vitára bocsátotta az új nemzeti alaptantervet, aminek része egy kilencedik osztály bevezetése. Ennek célja az alapkészségek fejlesztése lenne. Palkovics László oktatási államtitkár: „A kormány azt az opciót tartja követendőnek, ahol a plusz egy év az óvoda és az iskola közé épül be. A plusz egy évnek úgy kell megjelenni, hogy szerves részét képezze a kötelezően három éves korban elkezdődő óvodáztatási rendszernek.”
A tartalmi szabályozás célja, hogy hatékony tanulásra tanítsák meg a gyerekeket, de felülvizsgálnák a pedagógus továbbképzést is. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*