Több mint háromszázan adtak vért

Összesen 326 személy regisztrált azon az osztályok közötti véradóversenyen, amelyet tavaly szeptemberben hirdetett meg Csubákné Besesek Andrea alpolgármester.
2017. márc. 13. 0 comment
A donorok 2016. október 1. és 2017. január 31. között jelentkezhettek véradásra valamely iskolai osztály nevében: a diákokra hárult a feladat, hogy ösztönözzék, mozgósítsák rokonaikat, családtagjaikat, ismerőseiket, a legtöbb véradót felmutató osztály pedig értékes jutalomban részesült. A verseny lezárására és díjkiosztójára március 13-án, hétfőn délelőtt várták az érintetteket a városháza dísztermébe. Csubákné Besesek Andrea köszöntőjében kiemelte: Baja lakosságának viszonylatában a 326 véradó igen szép eredménynek nevezhető, a sikeres akció láttán pedig úgy döntöttek, hogy jövőre ismét meghirdetik a versenyt. A legtöbb hozzátartozót mozgósító csapatok anyagi támogatást kaptak, amelyet osztálykirándulásra fordíthatnak. A legtöbb véradót, 20 főt a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola 2c osztálya delegálta, így ők végeztek az élen, és 55 ezer forintos jutalomnak örvendhettek. Őket a Bajai III. Béla Gimnázium 10c osztálya követte (18 fő), 35 ezer forint nyereménnyel. Harmadik helyen végzett a Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI 3. osztálya (11 fő), ők 25 ezer forintos kirándulás-támogatást kaptak.
A véradók között egyéni díjakat is kisorsoltak: Jeszenszky-Gelley Zsófia, Janity Gábor és Nagyné Szabián Zita örvendhetett az ajándéknak, míg Horváth Rita az egészségfejlesztési iroda különdíját kapta. Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója elmondta: Bács-Kiskun megyében évente 6 ezer egység vért vesznek le, Baja ebből a mennyiségből 1200 egységet ad, ami kiemelkedően jó eredménynek számít. Arra is felhívta a figyelmet: a véradás valóban önzetlen segítségnek számít, hiszen egy adag vér négy ember életét is megmentheti. Arra bíztatott mindenkit, aki részt vett a kampányban: tartsa meg a véradás jó szokását!
Sándor Boglárka 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*