Erdők, vizek, fotósok

CSILLAGVIZSGÁLÓ Erdők és vizek címmel nyílt meg a Duna Fotóklub Egyesület hagyományos csoportos kiállítása március 10-én, péntek délután a Borbás Mihály bemutatóteremben.
2017. márc. 13. 0 comment
Fotók: Ádám Péter Fotók: Ádám Péter
Amint arra házigazdaként Jász Anikó egyesületi tag felhívta a figyelmet: jelen alkalom a klub negyedik tematikus tárlata, amelyen minden alkotó két munkával vesz részt. A kiállítás anyagát dr. Marczin István szociológus, az EJF – Kortárs Galéria kurátora méltatta, külök kiemelve: öröm számára, hogy Baja megbecsüli alkotóit, és teret biztosít számukra. A fotózás 90 százalékban kudarc, 10 százalékban siker, nyugalom és művészet – idézte a méltató, leszögezve, hogy jelen kiállítás a fennmaradó tíz százalékot mutatja be. Bár a képek a természetet ábrázolják, de sokminden másról is szólnak: emberi kapcsolatokról, szépségről, hitről, kultúráról, tudományról, átmenetről egyik világból a másikba, de szórakoztatásról, a pillanat poénjairól is. Mindezekre a szociológus példákat is felhozott a kiállított alkotások közül.
Az egyesület elmúlt időszakának kiemelkedő eredményeit és sikereit Horosnyi Sándor titkár ismertette. Mint elmondta: a klub tagjai rendszeresen részt vesznek országos és nemzetközi pályázatokon, az elmúlt két hónapban összesen 91 fotójukat fogadták el pályázatra, és 11 díjat nyertek (a tavalyi mérleg: 349 elfogadás, 49 díj). A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége március 4-i közgyűlésén elismeréseket adott át, többek között bajai fotósoknak is: MAFOSZ-diplomát kapott Fischbӓckné Horváth Ildikó és Bolvári Csilla, MAFOSZ-ezüstdiplomát pedig Ligeti László, akik szintén ez alkalommal vették át az okleveleket.
A rendezvény hangulatát fokozta a kitűnő bajai gitáros, Nagy Imi és lánya, Nagy Emma muzsikája, akik összjátékukkal igazi harmóniát sugalltak, ugyanakkor kép és zene együttes hatását is erősítették.
Sándor Boglárka

Fotók: Ádám Péter http://baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/5479-erdok-vizek-fotosok

Közzétette: Baja város honlapja – 2017. március 13.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*