„Ha nem lehettél szálfa…”

ÜNNEP Mivel nemzeti ünnepünk munkaszüneti nap, a tanintézmények szokás szerint 14-én ünnepelnek. A Szent László ÁMK-ban idén a Lukin László ÉZI és AMI hatodikos és nyolcadikos diákjai (kiegészülve a kisbéres szerepét játszó harmadikossal) készültek műsorral, és adták elő több alkalommal is a két iskola közösségének.
2017. márc. 14. 0 comment
A diákok az 1848-49-es események közvetlen tanúi, kortársak, írók, költők szavait idézve igyekeztek feleleveníteni a forradalmi hangulatot, a lelkesedést, a szabadság reményét, amely megszépített mindenkit, aki kapcsolatba került vele. Mi a magyar? – tették fel a kérdést a diákok, irodalmunk nagyjainak szavait kölcsönözve válaszul. „Magyarnak lenni oly bús, oly nehéz”, de „büszke gyönyörűség” is.

„Kapaszkodj meg ebbe a földbe erősen, magyarom, /Ha nem lehettél szálfa, legyél hát cserje, /vagy legyél csak gyom” – idézték Veres Péter versét a fiatalok, hűségre, hazaszeretetve biztatva kortársaikat. A lírai és prózai részeket Máté Péter Ez itt az én hazám, valamint a néhány éve Oláh Ibolya előadásában népszerűvé vált Magyarország című dal keretezte. A műsort Schneiderné Antóni Zsuzsanna magyartanár állította össze Dósáné Pataki Erika és Pethő Attila közreműködésével.
S. B.  

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*