Zebrán lenne szabályos

SUGÓ-HÍD Nyárra elkészülhet a gyalogátkelő a Petőfi-szigetre vezető híd és a Péter Pál utca között. A zebra kijelölésére korábban is voltak kezdeményezések, a tényleges kivitelezés viszont eddig elmaradt.
2017. márc. 14. 0 comment
Naponta több száz diák sétál itt át a hídra Naponta több száz diák sétál itt át a hídra
A szigetre legnagyobb számban általános- és középiskolás diákok járnak, akik menzára vagy edzésre igyekeznek. Bár sosem volt itt zebra, a gyalogosok időtlen idők óta itt kelnek át a kocsiúton, ha a Petőfi-szigetre igyekeznek. Ezt általában az autósok is tolerálják, de a csapatostól érkező diákok azért néha gondban vannak, a sofőrökkel együtt. Ezen a bizonytalan helyzeten változtatna a képviselő-testület a zebra felfestésével.
Amint Lazányi Krisztina, a Radnóti kollégium élelmezésvezetője mondja, bélás, türrös, jelkys és bereczkis diákok is itt menzáznak, ami mintegy 400 gyereket jelent. A fél 2-es csúcsidőszakban nagyon sokan érkeznek ebédelni.
A város vezetése több éve keresi a megoldást, a probléma legutóbb dr. Révfy Zoltán kezdeményezésére tárgyalt róla a testület. A korábbi tervben egy járdasziget megépítése szerepelt a csomópont északi oldalán, ami azt jelentené, hogy az Árpád téri körforgalomtól 80 méterre újabb gyalogátkelő jönne létre. Ehhez a burkolatot sem kellene szélesíteni. Valamennyi képviselő igennek szavazott a gyalogátkelőhely felfestése kapcsán.
A polgármester márciusban megindítja a kijelölési eljárást a közlekedési hatóságnál. Kedvező elbírálás esetén következhet a tervezés és az engedélyeztetés, aminek határideje május vége. Így nyáron már talán zebrán sétálhatunk át a Petőfi-szigetre vezető hídra. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*