Megkezdődött a horgászati szezon

BÉDA-KARAPANCSA A jég olvadásával szinte egy időben kezdődött el a horgászati szezon. Bár a fogás egyelőre még kétesélyes, már jelentkezett egy-egy ponty a horgokon az apróbb keszegfélék mellett.
2017. márc. 16. 0 comment
Béda (illusztráció) Béda (illusztráció)
A tavakon jelenleg ívási tilalmi idő van csukára február elsejétől március végig, süllőre és balinra március elsejétől április 28-ig. Az egyik legkedveltebb helyszínen, Béda-Karapancsán minden körülmény adott egy jó horgászatra.– 550 darab használhatatlan és esztétikailag sem megfelelő, régi állást bontottunk el, és 58 modern, új stéget építettünk – emelte ki Kövesi Sándor, a Duna-Dráva Nemzeti Park dunai területi osztályvezetője. – A III-as tónál a horgászok faladikot is igénybe vehetnek. Úgynevezett bioremediáció eljárással olyan enzimet tettünk a vízbe, amely a kémiai állapotát hosszabb távon jobb minőségben tudja tartani.
– Idén minden állóvíz befagyott. Annak ellenére, hogy a szakemberek rendesen lékelték a tavakat, elpusztult halakat fedeztünk fel a jég alatt a viszonylag sekély vizű és kis kiterjedésű Béda I.-sen. Szerencsére jellemzően nem őshonos fajtákról beszélünk, összesen kilencven tetemről, elsősorban amurokról. A haltetemek teljes tömege 1000 kilót tett ki, melyet veszélyes hulladékként szállítottak el.
A halgazdálkodási hatóság még február 15-én rendelt el határozatlan idejű horgászati tilalmat, amit március 3-án 14 órától oldottak fel a Bédán. Forrás: bama

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*