Új feladatok a Bajai Járási Hivatal Földhivatali Osztályán január 1-től

A központi hivatalok felülvizsgálatával és a járási hivatalok megerősítésével kapcsolatos jogszabály módosítások eredményeképpen több olyan elsőfokú eljárás átkerült a járási hivatalok hatáskörébe, amit eddig az ügyfelek megyei szinten tudtak intézni.
2017. márc. 16. 0 comment
A földhivatal Árpád tér 1. szám alatt található A földhivatal Árpád tér 1. szám alatt található
Módosult a családi gazdaságokról szóló rendelet is. A családi gazdaságok nyilvántartásba vételével, módosításával, törlésével kapcsolatos feladatokat a Bajai Járási Hivatal Földhivatali Osztálya látja el. Azon családi gazdaságok nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat végzi, amelyeknek a központja a Bajai Járási Hivatal illetékességi területén van. Az ügyfelek a kérelmeket ügyfélfogadási időben a Földhivatali Osztályon (Baja, Árpád tér 1.) adhatják be.
Év elejétől a bajai Földhivatali Osztályhoz kerültek a mezei őrszolgálattal és a mezőőrökkel kapcsolatos feladatok. Az osztály vezeti az önkormányzatok által létrehozott mezei őrszolgálatok nyilvántartását, közreműködik a fenntartáshoz nyújtott állami hozzájárulás igénylésében és ellenőrzi a hozzájárulás felhasználását. A rendőrséggel közösen végzi a mezőőrök szakmai felügyeletét.
A Földhivatali Osztály a jövőben ellátja az őstermelői igazolványok jogszerű használatának ellenőrzését. Ellenőrzi az őstermelő által közölt és nyilvántartásba vett adatok és nyilatkozatok valódiságát is. Helyszíni szemlét végezhet a piacokon, illetve a termékek előállításának, raktározásának helyszínén.
Dr. Szenoradszki Endre járási hivatalvezető

 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*