Vízfüggönyön innen és túl

KORTÁRS GALÉRIA Ismét formabontó kiállítással várja a művészetpártolókat a volt Eötvös József Főiskola, immár Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kortárs Galériája: amint azt Marczin István kurátor a március 17-i megnyitón elmondta, ezúttal Baja egyik meghatározó művész-egyénisége, Kántor József új alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.
2017. márc. 20. 0 comment
Vízfüggönyön innen és túl Vízfüggönyön innen és túl
A Vízfüggöny + címmel megnyílt tárlat egy zászló sorozat különféle textil anyagokból, változatos technikákkal (pl. szitanyomás, applikációs varrás, digitális nyomtatás), zöldeskék, vízfüggönyt idéző színekkel. Keppel Márton művészettörténész méltatásában kiemelte: jelen kiállítás Kántor József egyéni világának organikus birodalmába vezeti el a szemlélőt.

– Kántor József a 80-as évek végén a fojtogató romániai politikai helyzet elől menekülve érkezett a vizek városába. Több mint négy évtizedes művészeti pályáján kísérletezik egyéni vizuális kifejezési módja kristályosításával – ismertette a méltató. Kiemelte: az utóbbi időben főként a víz érdekli témaként, ezt pedig textil hordozó felületeken jeleníti meg, 3 méter magas vertikális kiterjedésben, amelyek hullámzó felülete közvetlenül idézi a fodrozódó víz képzetét. A zászlókat ennek érdekében nem is rögzítik, hogy még változékonyabb legyen az általuk sugallt kép.

– A kifüggesztett minták sorozatot alkotnak, különféle technikákkal készültek, nézeti irány nélkül – részletezte a méltató, hozzátéve: az alkotó ezúttal sem feledkezett meg pályája kezdete óta kedvelt motívumáról, a nyílról, amely kozmikus szimbólum, az önmagában rejlő belső dinamika megteremtésének eszköze. Keppel Márton szerint jelen kiállítás a progresszíven gondolkodó kortárs alkotó művészetének, egyéni látásmódjának és kifejezőkészségének szűk fejezete.
A Vízfüggöny+ kiállíát április 5-ig, munkanapokon a Bajcsy-Zsilinszky úti Kortárs Galériában.
Sándor Boglárka  Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*