Faljuk a gyógyszereket

EGÉSZSÉGÜGY Havi tíz milliárd forintot költenek vényköteles gyógyszerekre a magyarok. Szakemberek szerint sokan olyan vény nélküli készítményeket is megvásárolnak, amelyekre nem lenne szükségük. Vérnyomáscsökkentő, cukorbetegség és ízületi fájdalmak elleni készítmények szerepelnek leggyakrabban a vényeken. A háziorvos legfeljebb háromhavi adagot írhat fel, a krónikus betegeknek viszont havonta kell menni az újabb receptért.
2017. márc. 20. 0 comment
Sok felesleges gyógyszert vásárolunk Sok felesleges gyógyszert vásárolunk
A magyarok évente 170 millió receptet váltanak ki a gyógyszertárakban, ebből 140-150 millió vényt TB támogatással. Ennek mértéke negyedévente változik, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár dönt. Ha a felírt típusú gyógyszer nincs készleten, akkor a patikában egy másik készítményt ajánlanak helyette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hivatalos listája alapján. Ám erre csak akkor van lehetőség, ha az orvos engedélyezte.
A Házipatika című weboldal szerint a patikákban kapható legolcsóbb gyógyszer egy savlekötő tabletta, ami 166 forintba kerül. A legdrágább vényköteles orvosság ára pedig mintegy 1,5 millió forint, ezt daganatos betegeknek írják fel. 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*