Megkezdődött a nagyhét

HÚSVÉT A katolikus templomokban április 9-én virágvasárnap volt. Megkezdődött a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadása ünnepére, húsvétra vezet el minket. Ezen a napon Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a katolikus egyház.
2017. ápr. 09. 0 comment
A Barátok temploma fél 9-es szentmiséjén Schindler Mátyás plébános A Barátok temploma fél 9-es szentmiséjén Schindler Mátyás plébános
Az ünnepi szentmise a bevonulásra emlékező körmenettel kezdődik, melynek során a hívek – az eredeti pálmaágakat jelképező – a pap által megszentelt barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét, ahogy egykor a jeruzsálemiek is hódoltak Krisztus előtt. Ez a vasárnap az Úr szenvedésének vasárnapja néven ismert a liturgiában. Hallhattuk Krisztus szenvedéstörténetét, a passiót. Az egyház a liturgiában azt a hitét fejezi ki, hogy a dicsőséges bevonulás kezdete annak az eseménysornak, amely Jézus szenvedésével és halálával folytatódik, majd feltámadásával teljesedik be, megvalósítva a megváltást, amely az emberek számára az örök életet hozta el. Jézus feltámadása az örök élet reményét táplálja minden hívőben. Z. L.  
Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*