Régi fiatalok, mai versek

SZENTISTVÁN A kortárs költők mellett még mindig népszerűek a klasszikusok: Arany János, Petőfi Sándor, Tóth Árpád és Ady Endre alkotásaiból is válogattak a versenyzők a tizennegyedik alkalommal megrendezett Szépkorúak szavalóversenyén.
2017. ápr. 10. 0 comment
Fotók: Szádeczky Attila Fotók: Szádeczky Attila
A megmérettetést ezúttal a bajaszentistváni általános iskola ebédlőjében szervezte a Baja Marketing Kft. és a szentistváni nyugdíjasklub április 10-én, hétfőn. Az előző évek gyakorlatának megfelelően a versenyzők ezúttal is hozhattak saját alkotást, de akár fel is olvashatták az általuk kiválasztott költeményt. A Baja Marketing Kft. képviseletében Pálfi Mária, a nyugdíjasklub részéről pedig Szemző Ferencné üdvözölte a jelenlévőket, majd Varga Erzsébet többszörös díjnyertes szavaló vette át a műsorvezető tisztét, sorra szólítva a versenyzőket. Többen képviselték a házigazda klubot, de a Régi Fiatalok Hagyományőrző Csoport és a Bajai Szívzűr Klub tagjai is részt vettek, és vidéki versenyzők is érkeztek, pl. Csátaljáról és Jánoshalmáról.
A Szabó Hajnalka, Slezák Károlyné, Marton Imre, Pálinkás Mária és Gelányiné Marosvásárhelyi Adrienn alkotta zsűrinek nem volt könnyű dolga. Hosszas tanácskozásuk ideje alatt Varga Erzsébet irodalmi kvízt szervezett a résztvevőknek (ennek nyertese Zengő Ferenc lett), a csátaljai Horváthné Legényi Gabriella pedig bemutatta most megjelent, Életút című verseskötetét.
A versenyt idén Zengő Ferencné nyerte, második díjat Ilkity Lajos, harmadikat pedig Rózsáné Bodó Edit érdemelt. A mezőny legiődsebb szavalója, Hausler Lászlóné Ági néni a zsűri különdíját kapta, de díjazták a legjobb vidéki szavalót is Tanyi Imréné személyében, a gyerekkönyvtár különdíját pedig Zengő Ferenc kapta. Az első helyezett Varga Erzsébettel (aki már válogató nélkül is megkapta a jogot) együtt részt vehet a békéscsabai regionális versenyen, ahol idén Arany János-verset kell (könyv nélkül) mondani.
Sándor Boglárka 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*