Világosabb és takarékosabb

ÉBER-EMLÉKHÁZ Újabb helytörténeti gyűjtemény újult meg. A bajai Türr István Múzeum sikeres pályázata révén az Éber-emlékházban korszerűsítették a világítást. A takarékos rendszer kiépítése 2 millió forintba került.
2017. ápr. 12. 0 comment
Korszerűsítették a világítást az Éber-emlékházban Korszerűsítették a világítást az Éber-emlékházban
Idősebb és ifjabb Éber Sándor egykori otthonában április elején készültek el a fontos felújítással. Az új világítás rendszernek köszönhetően sokkal világosabb van a hat szobákban és a kisebb kiállítóterekben. A fehér fénnyel több szögből tudják megvilágítani a festményeket és a néprajzi tárgyakat.
Kollárné Éber Orsika gyűjteménykezelő (Éber-emlékház, Türr István Múzeum): „Nagyon örülünk, hogy a képek megvilágítása kellemesebb, jobb fényt kap. Ezek a lámpák nem termelnek akkora hőt, tehát nem károsítják a képeket. De az energiatakarékosság volt a fő cél, hogy csökkenjenek a költségek.”
Az Emberi Erőforrások Minisztériumához minden évben pályázhatnak a múzeumok, az elnyert összegből pedig az állandó helytörténeti kiállításokat újíthatják fel. Így szépülhetett meg Miskolczy Ferenc festőművész lakása, a Bagolyvár, valamint a bajaszentistváni Bunyevác Tájház is. A múzeum és az önkormányzat minden esetben közösen pályázott, emelte ki Vedelek Norbert alpolgármester, a Helyi Értéktár Bizottság elnöke. „Az önkormányzat mindig támogatja a múzeumi fejlesztéseket, biztosítjuk az önrészt. Nagyon aktív a múzeumi kollektíva, Kovács Zita igazgatót is maximális elismerés illeti. Rengeteg pályázatot készítenek elő, többet az önkormányzattal közösen.”
Az Éber-házban szeretnék megoldani a fűtés korszerűsítését, de a külső vakolat és a nagykapu is megérett a felújításra. A beruházásokhoz a megfelelő pályázati kiírásokra várnak. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*