Integrált hintát kapott az EGYMI

EGYMI Új játszószerrel gazdagodott a speciális iskola (EGYMI) előtti játszótér: az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Kincső Alapítvány az ország tíz városát ajándékozta meg egy-egy mérleghintával, amelyet főként fogyatékkal élő gyermekek számára ajánlanak.
2017. ápr. 12. 0 comment
Mivel Baja is rajta volt az ajándékozási listán, egyértelműnek tűnt, hogy az adomány a Barátság téri játszóteret gazdagítsa. Az országban elsőként itt helyezték ki a játszótéri eszközt: egy Magic Me Pillangó fantázianevű rugós libikókát – tájékoztatott Nyilasi Erika, aki a városüzemeltetési iroda képviseletében vett részt az átadón április 12-én, szerdán.
Csubákné Besesek Andrea alpolgármester szintén örömmel üdvözölte a lehetőséget. – Megtisztelő, hogy az EMMI Baját is számon tartja. Nagyon rövid idő alatt került ide ez a játszóeszköz, azzal a kitétellel, hogy az EGYMI elé kerüljön, mert így lehet maximális a kihasználtsága – mondta az alpolgármester. Hangsúlyozta: a tervek szerint a jövőben teljesen integráló játszótereket is szeretnének létesíteni a város több pontján.
Müller István, az EGYMI intézményvezetője úgy értékelte: az új játszószer az általános fejlesztést szolgálja, és nagy hasznára lesz az intézményben tanuló gyermekeknek. – Az EMMI tudja, hogy Baján foglalkozunk fogyatékkal élő gyermekek oktatásával, de a játszóterünk nem integráló jellegű. A város azonban elkötelezett az integráló játszó területek létesítése mellett, bízunk benne, hogy a jövőben ez is megvalósul – fogalmazott az igazgató. Hozzátette: a játszóeszközt több korosztály tudja majd használni. A gyerekek nem is vártak túl sok biztatásra: boldogan vették birtokba a tetszetős, vidám színekben pompázó libikókát.
Sándor Boglárka

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*