Költészet ünnepe a könyvtárban

AEVK Mindenkinek van egy kedvenc verse, amely kézen fogva vezeti egy életen át, és időnként választ nyújt a legfontosabb kérdésekre – hangzott el április 11-én, a magyar költészet napján, az Ady Endre Városi Könyvtár ünnepi rendezvényén.
2017. ápr. 12. 0 comment
Fotók: Zalavári László Fotók: Zalavári László
Idén az Andante 2016 együttes – Somogyi Júlia, Tóth Zoltán, László Martin Krisztofer, Kovács József – és a Szent László ÁMK diákjai válogattak a magyar költészet gyöngyszemeiből. Harcosné Rab Rita tanítványai – Nagy Bianka, Farkas Szimonetta, Lei Virág, Szemesi Csenge, Szabó Dorina, Kazal Krisztián és Kasza Krisztián – nem voltak restek elővenni a nagy klasszikusok legismertebb és talán legjobban és legtöbbek által szeretett verseit.

Radnóti: Nem tudhatom, Tétova óda, József Attila: Tiszta szívvel, Óda, Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez, Ady Endre: Őrizem a szemed, Sírni, sírni, sírni, sírni, Petfői Sándor: Szeptember végén – csupa ismerős és kedves sor, némelyikük olyan, amelyiktől (Harcosné Rab Rita szavaival élve) az ember libabőrös lesz, ha hallja. Mellettük pedig elfértek a kortársak is: Őze Mónika, Túróczi Zoltán, Aranyosi Ervin vagy épp a szent lászlós diák Kazal Krisztián, figyelmre méltó lírájával. Az 1964 óta ünnepelt magyar költészet napja igazi ünnepe a versszeretőknek, bizonyítva, hogy ez a műfaj sosem megy ki divatból.
Sándor Boglárka 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*