Utakat, járdákat újítanak, köveznek

FEJLESZTÉS A város több pontján is utakat újítanak fel a Kommunális Szolgáltató Zrt. munkásai: az Újvárosban és a belvárosban zajló munkálatokat április13-án, nagycsütörtök délelőtt tekintette meg Fercsák Róbert polgármester.
2017. ápr. 13. 0 comment
Az 1970-es években épült lakótelep járdái és útburkolatai öntött aszfalt technológiával készültek: ezek mára széjjelcsúsztak, szélei felgyűrődtek, hézagai megnehezítik a közlekedést. Bár korábban is történtek kisebb javítások, most átfogó munkálatokba kezdtek a lakótelepen: meleg hengerelt aszfalttal állítják helyre a hézagokat, és bár a felület nem mutat egységes képet, a balesetveszély nagyrészét így is kiküszöbölik addig, amíg egy új, költséghatékonyabb technológiával az összes érintett útszakaszt rehabilitálni tudják.

Szintén folyik a munka az MNÁMK mellett: itt az önkormányzat vállalta, hogy az iskola felújítási munkálataival párhuzamosan kiépíti a járdát, mellette pedig zöldövezetet létesít. Az autóbusz-beállókat is nemrég frissítették: a megrongált üvegeket törésbiztos anyagra cserélték. A Petőfi utcában városképi jelentőségű munkálat végéhez érkeztek: a református templom előtti járdaszakasz felújításakor a régi, sárga, hatszögletű kerámia burkolatot használták fel, kijavítva hibáit, egyenetlenségeit, megőrizve hangulatát. A Petőfi utcai óvoda előtt szintén új burkolatot kapott az addig igen rossz állapotú járda. A Kossuth utcában az áramszolgáltató munkálatai után kellett helyreállításokat végezni, itt is – ahogy a város számos pontján – külön ügyeltek az akadálymentes átkötésekre és a gyengénlátók közlekedését megkönnyítő felületekre.
Fercsák Róbert polgármester úgy vélekedett: bár az Újvárosban jelenleg leginkább csak foltozgatni tudnak, ezek mégis szükséges munkálatok. – Sem a gyalogos, sem a kerékpáros, sem a babakocsis közlekedés számára nem megfelelőek az utak. Egyelőre ennyit tudunk tenni, de tervezzük a folytatást is. Több forrás áll az önkormányzat rendelkezésére, a költségvetés tervezésénél is szem előtt tartjuk az útjavításokat. A Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpárutat is felújítottuk.
A tervek szerint a jövő héten a Rókus utcában bontják fel a járdát, a buszmegállóval szemben. Hamarosan megkezdődik a kátyúzás is: a felmérés és a kátyúk narancssárga jelölése már megtörtént, ünnep után a munkálatok is elkezdődnek.
Sándor Boglárka 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*