Országos élvonalban

TUDOK Tekintélyes országos tanulmányi versenyen ért el második helyezést Szabolcs Viktória Laura, a Bajai III. Béla Gimnázium végzős tanulója. A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáját (TUDOK) idén Székesfehérváron szervezték meg, március 31.-április 1-jén. Előtte megtartották a tematikus válogatókat, a helytörténeti szekcióét Kaposváron rendezték február végén, itt válogatták be a bajai diáklány dolgozatát is azok közé, amelyek megmérettek az országos versenyen. A döntőben határon túli középiskolások is részt vettek, így igen tekintélyes mezőnyben zajlott a nemes versengés.
2017. ápr. 15. 0 comment
Szabolcs Viktória Laura és Rabi Magdolna Szabolcs Viktória Laura és Rabi Magdolna
Amint azt a diáklány a Baja.hu-nak elmondta: dolgozatában azt kutatta, miként változott a nők szerepe és helyzete az első világháború idején, Baján. – Már a tavalyi kutatási témámhoz is nagyon sok korabeli újságot olvastam el (akkor a bajai hadikórházakkal foglalkoztam), és számtalan adalékot találtam ehhez a témához is.Májustól folyamatosan kutattam könyvtárban, levéltárban, múzeumban, januárra állt össze a dolgozat – mondta a nyertes diák, akinek egyébként az idei volt a harmadik TUDOK-részvétele (tavalyi dolgozatával különdíjat érdemelt). Tervei között szerepel, hogy jövőre is folytassa a téma feldolgozását, immár felsőfokú tanulmányai mellett: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi igazgatás szakára készül.
Felkészítő tanára, Rabi Magdolna hozzátette: történelemórán, a tananyag feldolgozása során is szó esett a nők helyzetének változásáról a hátországban. – Tavalyelőtt volt az évfordulója az első világháború kitörésének, akkor a szarajevói merénylettől a hadüzenetig tartó időszakot kutatta Laura, következő évben a bajai hadikórházakat. Nem is gondoltuk, hogy ennyi hadikórház működött a városunkban, többek között éppen az iskolánk épületében is  – mondta a történelemtanár. Hozzátette: Baján első ízben 2003-ban, majd 2015-ben srendeztek TUDOK regionális válogatót, és reméli, hogy a jövőben nyílik még lehetőség hasonló szervezésre.
Sándor Boglárka

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*