A Bélás nap mindenkié

III. BÉLA GIMNÁZIUM Vidáman és mozgalmasan telt a húsvéti szünet előtti utolsó tanítási nap a Bajai III. Béla Gimnáziumban: a több évtizedes hagyománynak megfelelően Bélás napra várták az iskola egész közösségét. Minden osztály készült valamilyen programmal, így szinte mindegyik teremben és az épület egyéb helyiségeiben is állandó zsongásban jöttek-mentek a diákok és résztvevők.
2017. ápr. 16. 0 comment
Borbély Zoltán, a DÖK munkáját segítő tanár elmondta: 1986-ban szerveztek először Bélás napot akkori diákok, azóta kisebb-nagyobb változásokkal minden évben megtartják. Induláskor mintegy másfél évtizedig nem akadtak követőkre, azóta viszont már több iskola is szervez hasonlót. – Régebben bulit is tartottunk aznap az iskolában, erre mostmár nincs lehetőség, de sok egyéb programot kínálunk helyette, főleg játékos feladatokat. Minden osztály igyekszik előállni  valamivel, a diák önkormányzat pedig koordinálja a szervezést. Nem kis munka ez, hiszen mintegy 100 szervező diákot kell összefogni – mondta a pedagógus.
A programokról Polyák Imre, a DÖK alelnöke mesélt. – Mintegy 660-an vagyunk az iskolában, minden osztály szervez valamit, a DÖK pedig a hátteret biztosítja. Pénzügyi támogatást is tudunk nyújtani a szülői munkaközösség és a DÖK-alap jóvoltából. Idén is üzemel sütiház, gofriház, palacsintázó és szendvicsbár, saját készítésű finomságokkal. Ezekhez úgy lehet hozzájutni, hogy részt kell venni a programokon, ahol kuponokat lehet szerezni, a kuponok pedig beválthatók valamilyen finom falatra. Honfoglaló, szerencsekerék, játékos kvízek, egyperces játszma, horror-pince, zenés programok, fizikai és kémiai kísérletek, jósda, bíróság – sorolta a programokat a diák képviselő. Idén újdonságnak számított az udvaron berendezett galéria, ahová bélás diákok képeit állították ki, valamint megkereste az iskolát Pestality Bianka és csapata is, akik Z-generáció címmel átfogó prevenciós előadás- és programsorozatot kínáltak az iskola tornatermében, nagy sikerrel. Reggel tanár-diák focival kezdődött, délben pedig a Be Cool táncegyüttes fellépésével zárult a nap.
Borbély Zoltán hozzátette: nagy a tanárok felelőssége abban, hogy értelmes programokat kínáljanak a diákoknak, amelyeken azok szívesen vesznek részt. Idén ez teljesülni látszott. Polyák Imre szerint a legnagyobb kihívás, hogy minden korosztály találjon megfelelő szórakozást, hiszen nem ugyanaz érdekli a hetedikes és a végzős diákot, az osztályok azonban nagyjából tudják, mi számít vonzónak a kortársaik számára. – Fontos, hogy mindenki a magáénak érezze ezt a napot – összegezte a DÖK-aleölnök.
Sándor Boglárka

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*