Szükség van helyekre

IDŐSEK Várni kell a hazai idős otthonok helyeire. Az Együtt Kéz a Kézben Társaság (bajai civil szervezet) otthonában tizenhatan élnek, a legidősebb lakó 92, míg a legfiatalabb 68 éves. Azt mondják, jó a társaság, ami az egészségük szempontjából is fontos. Az időseket nappal két szakképzett ápoló látja el, de éjszakára is marad velük egy ügyeletes.
2017. ápr. 18. 0 comment
A jó társaság is fontos A jó társaság is fontos
A legtöbben azért költöztek ide, mert nem bírták ellátni magukat egyedül, és a magányt sem viselték jól. Az együttműködő közösség képviselője, Kovács Mónika elmondta: jelenleg 8-10 jelentkező van az előjegyzési listán. Előfordulhat, hogy több évet kell várniuk a beköltözésre. „Nagy az igény, az Ifjúság utcában és az Apród utcában 38 lakónk van.”
A vaskúti Kolping Alapszolgáltatási Központ és Támogató Szolgálatnál sok fejlesztő gyakorlattal és játékkal várják a szépkorúakat az idősek klubjába. Nappali ellátást biztosítanak, így aki nem szeretne 24 órás felügyeletet, annak jó megoldás lehet. Demens betegekkel és fogyatékkal élőkkel is foglalkoznak, negyven év felett sok korosztály megfordul itt. A tagok száma jelenleg hatvan, míg naponta átlagosan harmincan járnak be.
Medzihorszki Dóra intézményvezető: „A családok azért is szeretik behozni az időseket, mert addig otthon megcsinálják a házimunkát. Itt biztonságba tudják őket, minden nap felügyelünk rájuk. A gyógyszerelésben, ügyintézésben is segítsünk.”
A szociális otthonokra nagy szükség lenne, ám jelenleg az épületek korszerűsítésére, illetve újak építésére sincs pályázati lehetőség. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*