Horvátország árat emel

TURIZMUS Öt százalékkal drágultak a horvát autópályadíjak áprilistól. A kormány március közepén fogadta el az autópálya-kezelő vállalatok átszervezéséről szóló tervezetet, ami a díjak növekedését hozta.
2017. ápr. 19. 0 comment
Drágul az autópálya Horvátországban Drágul az autópálya Horvátországban
Az ágazat adóssága az államadósság 13,5 százalékát teszi ki, a bevételek pedig nem elegendőek arra, hogy a következő öt évben fedezzék a hiteleket. A hír érinti a magyarokat is, hiszen az észak-dalmát tengerpart közelsége és kedvező időjárása miatt a legkedveltebb rész az utasok körében.
A magyar turisták szinte kivétel nélkül kocsival utaznak ide, mivel Horvátország jól kiépített autópálya hálózattal rendelkezik. Ám az áprilisi áremelés mellett a horvát autópálya-kezelő vállalatnak lehetősége lesz további 10 százalékos emelésre a főszezonban. Így például a Zágráb és Split közötti szakasz díja 174-ről 183 kunára, azaz 7686 forintra emelkedett. Aki Dubrovnikig utazik, annak 234 kunát kell fizetnie. Az autópálya díjakat lehet euróban is fizetni, de a legtöbb turista inkább itthon vált pénzt a kedvezőbb árfolyam miatt.
A bajai valutaváltó pénztárakban egyelőre nem tartanak nagy tételben a horvát fizetőeszközből, de külön kérésre váltanak nagyobb összeget. Az 500 ezer forintot meghaladó tétel esetében csak személyi igazolvány felmutatása esetén adnak ki pénzt. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*