Egyedülálló eredmények a kórházban

FÓRUM Bár nem bizonyult túl nagynak az érdeklődés a Bajai Szent Rókus Kórház és felügyelő tanácsa által szervezett lakossági fórumon, mégis fontos kérdések kerültek terítékre április 18-án, kedd délután a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Szabadság utcai székházában.
2017. ápr. 19. 0 comment
Szakál István, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke elöljáróban elmondta: a felügyelő tanács fontosnak tartja, hogy folyamatosan tájékoztassa a lakosságot a kórház működéséről, gazdasági, személyi, orvosi, infrastrukturális helyzetéről.
Dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-alföldi térség igazgatóságának helyettes ügyvezetője a fenntartó képviseletében vett részt a fórumon, készen arra, hogy a nagyobb horderejű kérdésekről tájékoztatást nyújtson. Kiemelte ugyanakkor, hogy a bajai kórháznak rendkívül jó a kommunikációja a fenntartó, a sajtó és a lakosság irányában is. Sikeresnek értékelte az összes megvalósítást, kiemelve: gondos gazda felügyeli, igazgatja a bajai intézményt.
Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója prezentációjában részletesen ismertette az utóbbi években megvalósult fejlesztéseket. Kiemelte az új épületszárnyat, amely szerinte olyan tetszetős látványt nyújt, akár egy irodaház (főként a szokatlanul nagy ablakoknak köszönhetően), és elmondta: a tervezésnél igyekeztek minden apró részletre odafigyelni, többek között a folyosón és a falakra kihelyezett virágokra és képekre is, amelyek otthonos hangulatot kölcsönöznek. Mivel a bajai kórház nagy területet fed le, és a szerb-magyar határtól is mindössze 35 km-re található (a határon állomásozó rendőröket-katonákat is rendszeresen itt látják el), jövője, fennmaradása biztosnak látszik – szögezte le a főigazgató.

Hangsúlyozta: a fejlesztések egy része európai uniós pályázatokból, más része önerőből valósult meg, és több helyi vállalkozó is bőkezűen támogatta a kórházat. Ennek is köszönhető, hogy néhány olyan műszerrel is rendelkeznek, amellyel országos szinten sem dicsekedhet sok intézmény. Ugyancsak ritkaságnak számít, hogy tavaly a kórház elnyerte a családbarát munkahely minősítést (ezt az országban a bajain kívül csak az orosházi érdemelte ki). Több dolgozójuk is rangos kitüntetések, díjak és elismerések birtokosa lett, a munka pedig továbbra sem áll le: jelenleg is legalább öt benyújtott pályázat vár elbírálásra. A főigazgató kiemelte: a belgyógyászati szárnyra nagyon büszkék, de minden fekvő- vagy járóbeteg részlegen dolgoztak, az aktív fekvőbeteg-osztály kórtermeinek 95 százaléka saját fürdővel rendelkezik.
Mint kiderült: országos szinten számos problémát okoz a kórházak megfelelő takarítása, amire fokozottan figyelni kell. Dr. Tóth Gábor elmondta: ennek érdekében tervezik egy takarítást ellenőrző szoftver program beszerzését, amely jelentősen megkönnyíti majd az ellenőrzést.
Sándor Boglárka

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*