Téli gumi áprilisban

IDŐJÁRÁS Maradt a télies idő ma reggelre is, eső és 1-2 fok volt Baján. Országszerte 360 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a télies időjárás miatt szerda óta, tájékoztatott Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője csütörtök reggel.
2017. ápr. 20. 0 comment
Zöldülő fák, havas eső, 1-2 fokos hőmérséklet Zöldülő fák, havas eső, 1-2 fokos hőmérséklet
230 esetben elakadt, karambolozó vagy árokba csúszott járművet kellett menteni. Emellett nagyon sok estben kidőlt, letört, villanyvezetékre zuhant fák miatt riasztották a tűzoltókat. Jelentősebb sérülésről nem tudnak.
Nyolc megye mintegy 90 településén szünetel az áramszolgáltatás, ami 18 ezer fogyasztót érint, a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a helyreállításon.
A katasztrófavédelem továbbra is operatív törzset működtet nemcsak országosan, hanem az érintett megyékben is.
Tíz településen továbbra is nehéz a ki- és bejutás a havazás, illetve az útra dőlt fák miatt, ott a tűzoltók a rendőrséggel és közúttal közösen felvezetik a forgalmat. Éjszaka több alsórendű útszakaszról kellett kimenteni embereket. Őket, valamint a hosszabb időre áram nélkül maradtakat melegedőhelyeken helyezték el, fűzte hozzá Mukics Dániel. Emellett dialízises és más betegek, valamint kismamák egészségügyi ellátását vagy utazását kellett megszerveznie a katasztrófavédelemnek.
A helyettes szóvivő figyelmeztetett: csütörtökön is a szerdaihoz hasonló időjárás várható, az érintett területeken nyári gumival felszerelt autóval inkább ne induljon el senki.
A rendőrség a honlapján csütörtök reggel összefoglalót tett közzé az időjárás miatti forgalomkorlátozásokról. Továbbra is arra kérik a járművezetőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, és a hegyi utakon csak téli gumival, illetve hólánccal felszerelt gépkocsival közlekedjenek.
 MTI 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*