A fehérek igazán szépek

BORVERSENY A hagyományoknak megfelelően az idén is megtartották a Bajai Hegyközség borversenyét fehér, vörös, rozé és desszert kategóriában. A közel ötszáz hektáros területén szüretelt szőlőből készült borokkal tíz borászat 61 mintával nevezett (21 fehér, 15 rozé, 21 vörös, 4 desszert), mondta el Koch Csaba, a hegyközség elnöke.
2017. ápr. 21. 0 comment
Főleg a fehérborok reduktivitása, gyümölcsössége sikerült Főleg a fehérborok reduktivitása, gyümölcsössége sikerült
„A verseny fő célja, hogy a termelők megmérettessék előző évi munkájukat. Kapnak egy objektív képet arról, hogy a többiekhez képest hol tartanak. Így minden induló visszajelzést kap a boráról, ez pedig inspirálja, hogy jövőre még jobb lehessen.”
A legjobbak a hegyközségi, a bajai, a hajósi és a császártöltési után a borvidéki, a régiós és az országos versenyeken is szerepelhetnek.
A borokat többféle szempont alapján értékelik. Kovács Róbert, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége elnöke szerint határozottan érződik a minőségi javulás: „Főleg a fehérborok reduktivitása, gyümölcsössége sikerült a bizottságunkban bemutatott borok bírálata alapján. A rozék a borvidék sajátosságából adódóan kicsit robusztusabbak voltak, kevésbé gyümölcsös illatúak, de nagyon tiszta ízűek. Olyan szép eredményeket nem értek el, mint a fehérek.”
Baján a borokat három bizottság bírálta 100 pontos rendszerben. Nagy arany, arany, ezüst és bronz minősítést lehetett elérni. 60 pont alatt oklevelet kaptak a résztvevők. A csütörtöki versenyen kiválasztották azokat a borokat is, melyek versenyezhetnek a Baja Város Bora címért is. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*