Jubileumi találkozó a Kertészetiben

Az ötven éve, 1967-ben végzett tanulók találkoztak június 17-én a Bereczki Máté Szakképző Iskolában.  A szervezés fáradságos munkáját két osztálytárs, Gyurityné Sztipanov Mária és Mityók István, valamint Fábiánné Zombori Mária tanárnő végezte. A tanárnő a találkozó lebonyolítását is vezette.
2017. jún. 19. 0 comment
50 éves találkozó 50 éves találkozó
Az ország minden részből érkezett jubilánsok az intézmény parkjában gyülekeztek, majd az aulában Farkas Péter igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket. – Emlékezzenek diákéveikre itt, az ötven év után is a nemzetközi hírű pomológus, Bereczki Máté nevét viselő alma materükben, amely a nagy elődökhöz méltón, sokszínű képzési formával működik Baján a magyar mezőgazdaság szolgálatában.
Dr. Munczig Dénesné kulturális referens, aki pályája kezdetén az intézmény tanára volt, Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Fercsák Róbert polgármester üdvözletét hozta. Ezt követően Bernschütz Sándor, az A osztály tanára és osztályfőnöke, az Örökös Bereczkis kitüntető cím viselője emlékezett vissza a régi időkre, tudományos igényű előadásban tárgyalva a 113 éves iskola történetét.
A B osztály diákja, dr. Hajdu Edit kandidátus, címzetes egyetemi docens, nemzetközi hírű növénynemesítő, kényszerű távolléte miatt levélben küldte el gondolatait, melyeket osztálytársa, Hartman Edit tolmácsolt, majd dr. Kugler Anna (A) mondott köszöntőt.
A jubilánsok Bereczki Máté Bartos Endre alkotta domborművének megkoszorúzásával emlékeztek egykori tanáraikra és diáktársaikra, akik már nem lehetnek közöttünk. Az iskolakertben elültettek a dr. Hajdu Edit által nemesített és ajándékozott szőlőfajtákat, továbbá két vadalma csemetét (ez volt idén az Év fája) és két kipusztult fa pótlására két feketedió csemetét. Gál Zoltán 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*