Erős az idei szezon

BAJA/TURIZMUS Júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 15,6, míg a belföldi vendégeké 8,8 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest, jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Az összes vendégéjszaka 12 százalékkal 2,9 millióra emelkedett. Baján is kedvező adatokról számoltak be a szakemberek.
2017. aug. 10. 0 comment
Egyre többen érkeznek Bajára, sok a vonzó program (illusztráció) Egyre többen érkeznek Bajára, sok a vonzó program (illusztráció)
Halászléfőző, valamint kézműves sör és streetfood fesztivál, szabadtéri előadások, koncertek a víziszínpadon. Ez csak néhány, a legtöbb embert megmozgató program közül Baján. Június óta egymást érték a nagyobb rendezvények, rengeteg hazai és külföldi vendég érkezett a városba. A turizmussal foglalkozó cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy ide csábítsák a turistákat. Az idei számok szerint eredménnyel, mondta Schäfer Andrea, a Bajai Turisztikai Kft. ügyvezetője. „Az iroda látogatottsága hasonló az előző évihez. Mindig a halfőző ünnep hete a legerősebb, olyankor az egész éves látogatószám fele jön össze. Éves szinten 14-15 ezer látogatója van az irodánknak.”
A szezon még nem ér véget, a következő hetekben is több nagy rendezvényre készül a város. Idén is lesz Bácskai lovasnap és főtéri szabadtári színház. Sőt, szeptemberben sem áll meg az élet a városban, tette hozzá az ügyvezető.
Az Ifjúsági Szállóban és a kempingben is sokszor volt telt ház nyáron. Angeli Lászlóné, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgató helyettese, az intézmény vezetője megmutatta: a júliusi statisztikák szerint közel kétszer annyian fordultak meg náluk idén, mint tavaly. „2016 júliusában körülbelül 160 külföldi vendég volt a kempingünkben és a szállónkban. Továbbá mintegy 480 magyar vendég. Idén 300 külföldi és közel 850 magyar vendég tisztelt meg minket.”
Halmosi Judit, a Duna Wellness Hotel tulajdonosa is dinamikus változásról számolt be. Ebben a szezonban 6 százalékkal nőtt az egy szobára eső árbevételük „Folyamatosan telt házas hétvégéink vannak, illetve hétköznap is egyre több. Azt mondhatom, hogy az idei év az minden idők rekordját dönti meg szállodánkban. Részben a felújításnak köszönhető, részben pedig a városi rendezvényeknek. Ugyanakkor az is sokat segít, hogy országosan nő a családoknál az üdülésre költött összeg.”
Összegezve: a városban töltött vendégéjszakák száma nőtt a tavalyihoz képest, továbbá egyre több külföldi vendég érkezik Bajára. Aki pedig egyszer ellátogat ide, nagy valószínűséggel visszatér a Kincses Bácska fővárosába.
Ugyanakkor olvasónk arra is felhívta a figyelmet, hogy már a nagy szállodahajók is számolnak Bajával. Augusztus 9-én, szerdán is kikötött egy luxushajó a Türr-kilátó alatti dokkban, majd sok-sok kerékpárt hoztak ki a partra. Bajai biciklitúrát szerveztek az utasoknak. Bajai TV/G. Zs. 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*