Élmények tatamin és azon túl

CSELGÁNCS Nyár végén egymást érték az olyan világesemények, melyeken bajai cselgáncsozók vettek részt. Szigetvári Mercédesz a Budapesten rendezett felnőtt világbajnokságon szerepelt, míg Knetig Emőke Tajvanban, az Universiaden küzdött a nemzeti csapat tagjaként.
2017. szept. 12. 0 comment
Pozsonyban versenyeztek Pozsonyban versenyeztek
Az Universiade mára a világ egyik legjelentősebb sportrendezvényévé nőtte ki magát, sportolók és szakemberek ezreit mozgatja meg a világ minden tájáról. Ezúttal Tajvanra utaztak a legjobb fiatal versenyzők, akik között – amint arról már beszámoltunk – ott volt a bajai Knetig Emőke is. A Mogyi Bajai Judo Club reménysége számára az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy indulhat, ennek ellenére reménykedve várta a versenyt. A sorsolásnál Fortuna elengedte a kezét. Bár az első körben erőnyerő volt, utána a később győztes japán lány következett. A bajai sportoló vereséget szenvedett ellene, majd jöhetett a vigaszág.
„Igazából a vigaszágra készültem, biztos voltam benne, hogy a japán bemegy a döntőbe és nyer. Sikerült tartani magam az elején, de amikor éreztem, hogy biztosan nem győzök, elengedtem a meccset. Egy thaiföldi lány jött, két wazarit dobtam, nyertem. A következő körben hosszabbításban kikaptam a későbbi ötödik helyezett orosztól.”
A hosszabbításban elbukott összecsapás azt jelentette, hogy Knetig Emőke a kilencedik helyen zárt. Maradt benne némi hiányérzet, de a sorsolás pillanatában az is távolinak tűnt, hogy sikerül mérkőzést nyernie a világeseményen. Így összességében nem lehet szomorú a szereplést illetően.
A tatamin kívül pedig rengeteg hatalmas élményben volt része. „Gyakorlatilag egy mini olimpiát rendeztek nekünk, életem élménye volt.”
Az Universiadet követően újabb fontos versenyek jönnek. Pozsonyban rendezték meg szeptember 9-10-én az Európa Kupa sorozat versenyét 31 ország 318 sportolójával. Knetig Emőke (52 kg) erőnyerőként kezdett, majd a későbbi győztestől minimális vereséget szenvedett. A vigaszágon három mérkőzésen győzött, bronzérmet nyert. Végvári Martin új súlycsoportjában (73 kg) két-két győztes és vesztes meccs után 9. lett. Köller Milán (81 kg) három győzelemmel és két vereséggel a 7. helyet szerezte meg. Edző: Radics Attila. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*