Bukovinai Találkozások

A Bukovinai Találkozások egyike a legnagyobb a határokon átívelő fesztiválnak, mely ciklikusan jelentkezik Közép-Európában. A fesztivál 1990-ben indult Lengyelországból, egyre közelebb hozza a Bukovinában egykor és ma élő nemzetiségek folklór hagyományait.
2017. szept. 12. 0 comment
A garaiak asszonykórusukkal, táncosaikkal és vonós zenekarral vettek részt a rendezvényen. A garaiak asszonykórusukkal, táncosaikkal és vonós zenekarral vettek részt a rendezvényen.
A Garai Székelykör Egyesület a fesztivál történetének 28. alkalmán vett részt az év utolsó helyszínén, Dzierziniowban. A nyár folyamán a lengyelországi Pila és Jastrowie, majd az ukrajnai Csernovci és a romániai Kömpulung városában, valamint Bonyhádon már lezajlott a fesztivál. A garaiak asszonykórusukkal, táncosaikkal és vonós zenekarral egyedüli magyarországi csoportként vettek részt a rendezvényen. A szűk három nap alatt négy alkalommal, több helyszínen léptek fel (Dzierziniow, Pieszyce és Ostroszowice) lengyel, ukrán és román csoportokkal együtt. A magyarországi küldöttség nagyon jól érezte magát a lengyeleknél. Tapasztalhatta, hogy a két nemzet igazi jó barát, életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak. Kirándulásra is marad idő. Eljutottak Auschwitz-Birekenauba, megtekintették Czestochowa városban a Fekete Madonna ikont. Szlovákia fővárosát Pozsonyt, és a gyönyörűen felújított várat sem hagyták ki.


Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*