Ha október, akkor opera!

Nagyszabású, látványos operagálára várjuk a műfaj szerelmeseit és az igényes muzsika kedvelőit! A Csodálatos Baja rendezvény- és fesztiválsorozatnak hatodik éve elengedhetetlen része október tájékán az opera: az elmúlt években sok nagyszerű szerző klasszikus darabjait láthatta a bajai közönség. Idén azonban másként lesz: az operagálában ismert és ritkábban hallott részletek is felcsendülnek, így barangolva országok, népek, érzések, hangulatok között.
2017. szept. 26. 0 comment
A Pavarotti Emlék Mesterkurzusnak köszönhetően az elmúlt években több ígéretes tehetség és kiforrott művész lépett már fel városunkban, közülük többen – Mondok Yvette, Töttös Roland, Denk Viktória, Temesvári Márton, Donkó Imre, Kőrösi András, Hardy-Horváth Mária, valamint Király Miklós Bartók-Pásztory-díjas operaénekes – fellépnek a gálán, amelyet Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész rendez. Fellépő díszvendég Haumann Péter, a Nemzet Színésze. Zongorán közreműködik Mazalin Wanda és Neumark Zoltán, és színpadra lép a bajaiak egyik kedvenc kórusa, az Ad Libitum is, Pethőné Kővári Andrea vezényletével.
Ne feledjük: az opera örök. Bár többen próbálták már te¬metni, korszerűtlennek kikiáltva, ez a műfaj mégis újra és újra bebizonyítja, hogy kiállja az idő próbáját. Operairodal-munk az érzelmek széles skáláját vonultatja fel, a legigényesebb muzsikával, ha pedig mindehhez korszerű rendezés, nagyszabású díszletek és időnként egy-egy villanásnyi ötlet is társul, akkor az eredmény: a kitűnő szóra¬kozás és a lelki feltöltődés sem maradhat el.
Jegyek válthatók a Bácskai Kultúrpalota jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3.) és rendelhetők a 79/321-341-es telefonszámon.
 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*