Látni és látszani

KÖZLEKEDÉS A kerékpárosok biztonságos közlekedését és a járművek megfelelő felszereltségét ellenőrizték a bajai rendőrök november 8-án a Látni és látszani kampány keretében. Az ellenőrzések során felhívták a figyelmet az esetleges hiányosságokra, a szabályosan közlekedőket pedig apró ajándékkal jutalmazták.
2017. nov. 10. 0 comment
Megbeszélték a fontos tudnivalókat Megbeszélték a fontos tudnivalókat
Egymás után több kerékpárost is megállítottak a rendőrök a Rókus utcában szerda délután. A rutin ellenőrzés során a kerékpárok kötelező tartozékainak működését és a jármű világítását vizsgálták. Az évnek ebben a szakaszában különösen fontos, hogy felhívják a lakosság figyelmét a biztonságos közlekedésre, fogalmazott Gedovics Zoltán főtörzs-zászlós. „Egyre korábban sötétedik, egyre többet kell használni a járművek világítását. Kerékpárosok szempontjából ez rendkívül fontos, hiszen sötét, lakott területen kívülre eső területen egy kivilágítatlan kerékpáros nagy baleseti veszélyforrás. Nagyon oda kell figyelni, egy kivilágítatlan kerékpárost nehéz észrevenni.”
A hivatalos szervek a világító testek mellett a fékek és a csengő állapotát is ellenőrizték. A kerékpárral közlekedők szerint is szükség van az ehhez hasonló akciókra, gyakran ugyanis a hibás tartozékok miatt következnek be balesetek.
Azokat sem büntették meg ezúttal, akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak a rendőrök. Sőt, kisebb ajándékokkal, láthatósági mellénnyel és kerékpáros lámpával is meglepték az arra járókat. Továbbá hasznos tanácsokkal látták el a kerékpárosokat, majd válaszoltak a felmerülő kérdésekre.
Összességében úgy vélik, az immár öt éve működő kampány sikeres, hiszen egyre ritkábban találkoznak kivilágítatlan járművel közlekedő kerékpárosokkal. A balesetek száma is fokozatosan csökken. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*