Együnk, igyunk, örvendezzünk!

SZENT MÁRTON A Magyar Katolikus kulturális Napok nyitó rendezvényeként Szent Mártonra emlékeztek a Belvárosi templom előtti téren a bajaiak péntek este. Dr. Zöld Lászlóné tanácsnok köszöntötte a jelenlévőket.
2017. nov. 13. 0 comment
Szent Mártonra emlékeztek a Belvárosi templom előtti téren Szent Mártonra emlékeztek a Belvárosi templom előtti téren
– Szent Márton katona volt, de a kitartás erényét emberként is gyakorolta. Márton, aki egy átfázott koldussal találkozott, kardjával kettéhasította köpenyét és a felét odaadta a szegénynek. A kettévágott köpeny példáját minden évben szükséges magunkkal vinni, elmélkednünk.
Hajdók Róbert, a Szent László ÁMK igazgatója arra bíztatta a bajaiakat, töltsék együtt szeretetben az estét, örüljenek egymásnak. – Érezzék jól magukat. Együnk, igyunk, örvendezzünk! Ez a mai rendezvény is bizonyítja, hogy kulturális örökségünk szerve része hagyományaink ápolása és tisztelete.
Fekete Szabolcs esperes-plébános megáldotta a kis lámpásokat, a szeretet fényeit. A hagyományos lampionos sétát ezúttal is Mártont jelképező lovas vezette. A séta után zsíros kenyér, forralt bor és tea társaságában beszélgettek a visszaérkezők, majd megtekintették a tűzzsonglőrök produkcióját.
A téren adománygyűjtést is rendeztek, a bevételt az adventi szeretetcsomagok Kárpátaljára és Erdélybe kijuttatására fordítják. Rab Rita

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*