Régi zsoltárok, új gondolatok

BARÁTOK TEMPLOMA Nagyszabású műsort szervezett legújabb kötete, az Új zsoltárok könyve bemutatására dr. Szluha Gyula. A rendezvényre november 11-én, szombat délután várták az érdeklődőket a Barátok templomába. Házigazdaként Schindler Mátyás plébános mondott köszöntőt, kiemelve: a zsoltárok a zsidó-keresztény műveltség énekelt részei, olyan liturgikus énekszövegek, amelyek már számtalan generáció számára nyújtottak vigaszt és megerősítést.
2017. nov. 14. 0 comment
Közülük 73-at Dávid királynak tulajdonítanak, a többi szerzője ismeretlen, az emberiség legrégebbi imádságos-irodalmi és ének-zenei kincsének részét képezik, egy teljesebb világba vezetik az emberi elme tekintettét, az élet örök oldalát láttatva. Hasonló szellemben nyilatkozott Szabó Hajnalka önkormányzati képviselő is, aki Fercsák Róbert polgármester üzenetét tolmácsolta a jelenlévőknek a „hit, remény és szeretet hajlékában, amely méltó helyszíne a könyvbemutatónak”. A városvezető elismerését fejezte a köztiszteletben álló szülész-nőgyógyász főorvos felé, aki gyermekkora óta versel, élete egyik meghatározó élménye pedig a vallás. Hozzátette: örömmel tett eleget a kérésnek, amely az új kötet kiadása támogatására vonatkozott.
Maga a szerző is ismertette néhány gondolat erejéig most megjelent kötetének születési folyamatát. Mint elmondta: egy évbe telt, mire elkészült a versekkel. A zsoltárokat mindig nagyon kedvelte, ez alkalomból pedig tételesen végiggondolta mindet, saját fohászkodásait is belefoglalva, az Újtestamentum szellemiségében. Műsorvezetőként Pethő Attila arra biztatta a közönséget, hogy a színes és számtalan szereplőt felvonultató program elismeréseként a templomi helyszín ellenére is nyugodtan fejezzék ki tapssal tetszésüket. A kérés meghallgatásra is talált, a hálás publikum nem fukarkodott tapssal jutalmazni a különböző egyházak (római katolikus, evangélikus, baptista, izraelita, görög katolikus) képviselői és lelkipásztorai, valamint a versmondók, az énekművészek, a muzsikusok és a kórusok produkcióit. Az ünnepi és elismerő gondolatokon túl elhangzottak részletek az új zsoltárokból, kiegészítve néhány klasszikus zsoltárral is (amelyek ugyancsak megtalálhatók dr. Szluha Gyula új könyvében). A bensőséges rendezvény fogadással és dedikálással ért véget.
Sándor Boglárka 


Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*