Változó struktúra, változó képzések

KÓRHÁZ Tanévnyitóra gyűltek össze a Bajai Szent Rókus Kórházban december 7-én. Göbl Vilmosné ápolási igazgató elmondta: az országban elsőként itt indul perioperatív asszisztens munkaerő megtartó képzés. A résztvevők a kórház dolgozói, munkájukra az egynapos sebészetnél lesz nagy szükség.
2017. dec. 07. 0 comment
Tanévnyitó a bajai kórházban Fotók: Kelemen Áron Tanévnyitó a bajai kórházban Fotók: Kelemen Áron
Dr. Szenoradszki Endre, a Bajai Járási Hivatal vezetője arról tájékoztatta az évnyitón megjelent hallgatókat, hogy 1 éves, több mint 1300 órás képzés indul. – Ez a harmadik tanfolyam itt, az első már véget ért, egy most is tart, ez pedig hamarosan kezdődik. Összesen 51 fő érint a közös program. Örömmel fogadtuk a kórház jelentkezését, forrás is van rá. Fontos, hogy Baján jól képzett munkaerő legyen, ami segíti a minőségi egészségügy ellátást.
Kocsis Larillia, a foglalkoztatási osztály munkatársa hangsúlyozta: cél a munkahelyek megtartása. – A munkáltatót támogatjuk a bejelentett igénye szerint. Szerződést kötünk a kórházzal: mi fizetjük a költségeket, az intézmény pedig továbbfoglalkoztatást vállal. Egy fő képzése közel 900 ezer forint, a 45 év alattiakat 80%-ban támogatjuk, 20%-ot a munkáltató fizet.

Megyeri Tiborné, az M-Stúdium Oktatásszervező Kft. ügyvezetője kiemelte: új képzési forma perioperatív asszisztens, ami az egynapos sebészet asszisztenciáját jelenti. – Önök az első az országban! A tanárok a kórház dolgozói közül kerülnek ki, gyakorlatot is a munkahelyükön végezhetik.
Végezetül az ápolási igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy változik a struktúra, ehhez kell igazítani a szakdolgozói képzést. Géczy Zsolt Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*