Tél vagy tavasz?

IDŐJÁRÁS Végzetes lehet egyes növényfajtákra a tavaszias tél. A szokatlan időjárás elsősorban a gyümölcsösökben okozhat bajt, ugyanis az enyhe időben már januárban megindulhat a nedvkeringés a fákban.
2018. jan. 08. 0 comment
Nem minden gyümölcsnek jó a meleg tél Nem minden gyümölcsnek jó a meleg tél
Egy hirtelen fagy pedig könnyen végzetes lehet. A szántóföldi növények ugyanakkor egyelőre nincsenek veszélyben, a mély nyugalmi állapot még jó pár hétig tart. Gramling Kornél kertészmérnök, őstermelő: „Január vége felé megszűnik a mély nyugalmi állapot egyes fajtáknál. Először talán a csonthéjasoknál (kajszi, mandula, őszibarack).”
A kártevők is könnyen átvészelik a telet, így nagyobb invázió várható rovarokból. Szakértők szerint Baja környékén a pajzstetű és a moly fordul elő legtöbbször. Jelenleg viszont a vad okoz bosszúságot. Legutóbb a körtefák kérgét kóstolták meg szarvasok. A bajai gyümölcsösben ezért gázzal működő ágyúval ijesztik el éjszaka a hívatlan vendégeket.
Az időjósok január végére havat ígérnek, de azt még nem tudni, a hideg mennyire lesz tartós. Ha ősszel elegendő keményítő és cukor képződött a fákban, a növényeknek nagyobb esélye van a túlélésre. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*