A cél a minőségi oktatás

PEDAGÓGUS A tavalyinál lényegesen több diák jelentkezett pedagógusképzésre a hazai intézményekbe. A szakemberek szerint a képzés során a legfontosabb a gyakorlat szemléletű oktatás, az elméleti órák mellett minden tanévben több hetet töltenek a hallgatók a gyakorló helyeken.
2018. jan. 11. 0 comment
Népszerű a pedagógusképzés Népszerű a pedagógusképzés
A bajai Eötvös József Főiskolán több mint 350 hallgató vesz részt a képzésben. Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor-helyettes elmondta: az országban nemzetiségi tanítókból van a legnagyobb hiány.
Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán a Klebelsberg ösztöndíjak átadásán úgy fogalmazott, jól felkészült pedagógusokra van szükség, akik odafigyelnek a tanítványokra és felkeltik a diákok tudásvágyát. A legalább 125 ezer forintos összeggel járó ösztöndíjban több mint kétezer pályázó részesült eddig. „Ma kétezerrel több tanár dolgozik a pályán, mint 2010 előtt, de vannak olyan térségek, ahol szükség lenne több tanárra. Azon dolgozunk, hogy ezeket a településeket is elérje a minőségi oktatás, részben ez a célja a Klebelsberg ösztöndíj programnak.”
A minisztérium adatai alapján tavaly 30%-kal nőtt a pedagógus pályára jelentkezők száma az előző évhez képest. A bajai intézményben január 11-én, csütörtökön nyílt napra az érdeklődőket, ahol többek között a felvételi alkalmassági vizsgáról is tájékozódhattak a leendő hallgatók. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*