Szárnyalnak a vírusok

EGÉSZSÉGÜGY Részben az enyhébb időjárás okozza, hogy nagyon sok a megfázásos, felső légúti megbetegedés. Influenzajárvány azonban jelenleg nincs Bács-Kiskun megyében.
2018. jan. 11. 0 comment
Egyelőre a szokásos betegforgalom tapasztalható Egyelőre a szokásos betegforgalom tapasztalható
Dr. Matán Eszter bajai házi-gyermekorvos elmondta: influenzás megbetegedést még nem tapasztalt, felső légúti megbetegedések azonban előfordulnak. Mivel a karácsonyi szünetben sok gyermeknek volt lehetősége felgyógyulni, január első két hetében eddig normál számú, naponta 60-70 beteg fordult meg a rendelőben. Úgy véli, jövő hét végére, a közösségben eltöltött huzamosabb idő hatására, több megbetegedésre is lehet számítani.
Dr. Barsi Attila háziorvos sem találkozott influenzával a rendelőjében, illetve a kórházi ügyeleten. Idén nála is a vírusos megbetegedések a leggyakoribbak. A nem éppen télies időjárás nemcsak a baktériumok terjedésének kedvez, hanem sok ember komfortérzetét is befolyásolja. „Találkoztam olyan betegekkel, akiknek 200 feletti volt a vérnyomásuk. Jó, hogy a rendelőbe jött, gyógyszeresen kellett beavatkozni.” Hozzátette: fontos visszatérni a kontrollra, hiszen a betegségek esetleges szövődményei így kiszűrhetők.
A Bajai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályán elmondták: a területükön ősztől tavaszig működő influenza figyelőszolgálatukon még nem jelentettek járványt. Horváth Ibolya közegészségügyi-járványügyi felügyelő: „Tizennégy háziorvos heti rendszerességgel jelenti a betegforgalmát, és az influenzaszerű tünetekkel megjelenők számát. Az elmúlt két hétben nem jeleztek influenzaszerű megbetegedést. Az oltóorvosok adatai alapján 6.200 fő vette fel ebben a szezonban ingyenesen az influenza elleni védőoltást. Még több ezer vakcina biztosított ingyenesen a háziorvosi rendelőkben azok számára, aki szeretnék felvenni.”
Az ÁNTSZ felhívja az emberek figyelmét a védőoltás fontosságára. Még mindig megelőzhető a betegség, hiszen a védettség 10-14 nap múlva alakul ki. A térítésmentesen vakcinára jogosultak köre idén tovább bővült: a köznevelési intézményekben foglalkoztatott személyeknek is jár, hangsúlyozta a járványügyi szakértő. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*