A humánum a legfontosabb

KÖZOKTATÁS Aláírta a kollektív szerződést a Bajai Szakképzési Centrum és a Pedagógusok Szakszervezete Bács-Kiskun Megyei Szervezete január 11-én, csütörtökön. A Bajai Szakképzési Centrum főigazgatói irodájában került sor az ünnepi eseményre. Fehérné Kajtár Hajnalka, a megyei PSZ elnöke kiemelte: az tárgyalások során a főigazgató partner volt mindben, köszöni a példaértékű együttműködést.
2018. jan. 11. 0 comment
„A megállapodás többletet jelent a munkavállalók számára a törvényi kötelezettségekhez képest. Például több nap jár az apának gyermekszületéskor, ahogy közeli hozzátartozó halálánál is. Plusz napot iktattunk be a minősítési eljárásra felkészülés segítésére is. A béren kívüli juttatások formáját évente vizsgáljuk.” Hozzátette: a megállapodás hosszas egyeztetés eredménye. „Nem került bele minden, de a főigazgató végig nyitott volt, amit ezúton is köszönök. Az aláírt szerződést folyamatosan felülvizsgáljuk majd, hiszen mindig a változó törvényi szabályozáshoz kell igazodni.”
Virág Tibor főigazgató hangsúlyozta: fontos pillanat ez Centrum életében, kell a kontroll. „Ez egyfajta külső kontroll: a munkaadót korlátozza, a munkavállaló érdekeit képviseli. Ám ez a segítség jó ok arra, hogy elégedettebbek legyenek a dolgozók, ami munkájukban is megnyilvánul, emelve az intézmény színvonalát. Nem mellékesen: a megállapodás egy tágabb közösség érdekvédelmét is ellátja, nemcsak a szakszervezeti tagokét. (Valamennyi közalkalmazotti jogviszonyban dolgozóét.)
Az aláírás kapcsán mindketten hangsúlyozták: az anyagi és szakmai kitételeknél is fontosabb a humánum. Bizonyos élethelyzetekben érezzék az emberek, hogy a munkahelyükön törődnek velük, foglalkoznak a jelenükkel és a jövőjükkel is. Géczy Zsolt 

 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*