Hosszú hatodszor a legjobb

A férfiaknál Baji Balázst, a nőknél Hosszú Katinkát választották a 2017-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége által kiírt szavazáson.
A 60. alkalommal kiírt szavazás díjait január 11-én, csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport-Az Év sportolója gálán adták át. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka tavaly a budapesti vb-n két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon pedig mind a hat számot megnyerte.
2018. jan. 12. 0 comment
Hosszú Katinka az év női sportolója az M4 Sport-Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Hosszú Katinka az év női sportolója az M4 Sport-Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Hosszú hatodszor bizonyult a legjobbnak, ezzel megközelített a csúcstartó, hétszeres győztes Egerszegi Krisztinát. Hosszú Katinka a kilencszeres Grand Slam-torna győztes teniszezőtől, Szeles Mónikától vehette át az elismerést. „Nagy megtiszteltetés Szeles Mónika kezét megrázni”, emelte ki Hosszú, aki Szöllősi Györgytől, az MSÚSZ elnökétől az Európai Sportújságírók Szövetsége a kontinens legjobb női sportolónőjének járó díját is átvehette. „A világbajnokság itthon életem legszebb pillanata, a pályafutásom csúcsa volt, soha nem fogom elfelejteni.”
 Az edzők és szövetségi kapitányok összevont kategóriájában Hosszú Katinka edzője, Shane Tusup győzött, aki magyarul elmondott beszédében elnézést kért azoktól, akik kiálltak mellette, mert – mint mondta – sokakat megbántott a viselkedésével. Leszögezte: elfáradt, kimerült és sokat hibázott. „A sok munka közben nem vettem észre, hogy példaképpé kellene válnom, hogy ami korábban belefért, ma már nem fér bele.” Feleségének, Hosszú Katinkának megköszönte, hogy akkor is bízott benne, amikor senki más. „A világbajnokság nagyobb csoda volt, mint az olimpia, de eljutni is nehezebb volt addig. Köszönöm azoknak, akik szerint negyedszer is megérdemlem ezt a díjat, gondolom, inkább szakmai érvek szóltak mellettem, mint a szimpátia. Idén azon fogok dolgozni, hogy ez megváltozzon. Köszönöm, Magyarország!”
Az év legjobbja a hagyományos csapatsportokban a női kézilabda Bajnokok Ligája-győztes és magyar bajnok Győri Audi ETO KC lett.  Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában a Balázs Attila, Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Gödry Levente, Borsos Gábor összetételű tenisz Davis Kupa-válogatott kapta a legtöbb voksot. Az év férfi labdarúgójának Nikolics Nemanját választották. Az év női labdarúgója a VfL Wolfsburg és a válogatott támadója, Jakabfi Zsanett. Az év góljára a szurkolók még a gála idején is szavazhattak. A Ferencváros 19 éves ghánai labdarúgója, Joseph Paintsil találatát látták a legszebbnek, amelyet a Videotonnak lőtt. A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját Mészöly Kálmán kapta. A Magyar Olimpiai Bizottság és az MSÚSZ életműdíját Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázónak, a Nemzet Sportolójának adták át.
A fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők közül a kerekesszékes vívókat felkészítő Beliczay Sándor kapta az elismerést. Az év fogyatékos csapata a női kerekesszékes vívóválogatott lett, amelynek egyik tagja, Krajnyák Zsuzsanna nyert a nőknél. Az év fogyatékos férfi sportolója Osváth Richárd kerekesszékes vívó.
Az elismertek a ZEMA Porcelánmanufaktúra által kifejezetten erre az alkalomra tervezett és készített, 21 karátos arannyal díszített díjat vehették át. MTI
 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*