Korszerűbben, kényelmesebben

BÁCSKA Az elmúlt évben is jelentős fejlesztések zajlottak a térségbe. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő arról adott tájékoztatást január 12-én, hogy a ciklus egyik fő célja az, hogy a mindennapi életet leginkább befolyásoló ügyekben (hivatali ügyintézés, iskola, óvoda, kórház, orvosi rendelő, ügyelet) lépjenek előre a választókerület 25 településén.
2018. jan. 12. 0 comment
Zsigó Róbert bajai irodájában tartott sajtótájékoztatót Fotó: Kelemen Áron Zsigó Róbert bajai irodájában tartott sajtótájékoztatót Fotó: Kelemen Áron
– Fontos, hogy az embereknek a lehetőségekhez mérten kényelmesebb, korszerűbb, modernebb kiszolgálásban legyen részük. Komoly fejlesztések zajlottak tavaly a Belügyminisztérium segítségével. Rendszeresen írt ki pályázatot a kötelező önkormányzati feladatokra.
Amint arról már beszámoltunk, tavaly nyár végén Baja (a Széchenyi utca felújítására), Bátmonostor, Dunafalva és Szeremle nyert pályázaton 66,5 millió forintot. „A jó gazdasági teljesítmény, az emberek munkája révén év végére is maradt forrás a költségvetésben, így utóbb valamennyi pályázó önkormányzat kapott pénzt. 181 milliót utaltak át, tehát összesen mintegy 250 millió forint érkezett a térségbe tavaly a Belügyminisztériumtól.”
Az év végi támogatások: Bácsbokod 15 millió, Bácsborsód 13,3 millió, Bácsszentgyörgy 9,5 millió, Csátalja 28,3 millió, Érsekcsanád 15 millió, Érsekhalma 11,3, Felsőszentiván 30 millió, Gara 29,1 millió, Madaras és Nagybaracska 15-15 millió forint.
Az infrastruktúra fejlesztése, a középület felújítása idén is folytatódik, a bácskai településeken megvannak az önkormányzati tervek. A kormány pedig figyel a vidéki településekre, tette hozzá Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Géczy Zsolt 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*